Balıkesir'de 87 araç trafikten men edildi. Yayalara da öncelik tanımayan sürücülere cezai işlem uygulandı

Yayalara da öncelik tanımayan sürücülere cezai işlem uygulandı

Balıkesir'de 87 araç trafikten men edildi. Yayalara da öncelik tanımayan sürücülere cezai işlem uygulandı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince, son zamanlarda ''yolcu taşımacılığı yapan araçların'' karıştığı trafik kazalarında artış olması sebebiyle, trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak, sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucunda meydana gelen can ve mal kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, 24-25-26 Mart 2021 tarihlerinde "Yolcu Taşımacılığı Yapan Araçlar ve Sürücülerin Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.
 
Yolcu taşımacılığı yapan araçlar ve sürücülerin denetimi sonucunda; (4.638) araç kontrol edilmiş, (196) araca (147.702) TL idari para cezası uygulanmış, (87) araç trafikten men edilmiş, (2) sürücü belgesi geçici olarak alınmıştır.

 
Bu arada Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince, İçişleri Bakanlığının “Önce Yaya Uygulaması” talimatı gereğince toplumsal duyarlılığının artırılmasına yönelik olarak 30 Mart 2021 tarihinde "Yaya Önceliği Denetimi” faaliyeti icra edilmiştir.
 
Önce yaya uygulaması sonucunda; (29) noktada denetim yapılmış, (17) araca (11.196) TL idari para cezası uygulanmış, (9) araç trafikten men edilmiştir

(İsmail İrgörücü)

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2021, 20:46
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER