Balıkesir Valisi Haasn Şıldak, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' nedeniyle mesaj yayınladı

Balıkesir Valisi Haasn Şıldak, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' nedeniyle mesaj yayınladı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' nedeniyle mesaj yayınladı

Şıldak mesajında, "Çanakkale zaferi, Türk milletinin büyük imkânsızlıklara rağmen, vatanını korumak için birlik ve beraberlik içinde, vatan ve bayrak sevgisiyle yazdığı kahramanlık destanının adıdır.

Kendilerini yenilmez sananların yenildiği Çanakkale, azmin ve imanın teknolojiye galip geldiği, namusu bildiği vatanı ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını seve seve feda eden yüzbinlerce kahramanın, Türk milletinin hafızasında abideleşen ve destanlaşan büyük zaferdir.

            Çanakkale’de dünyanın en güçlü ordu, donanmaları ve öldürücü silahlarına karşı Mehmetçik iman dolu göğsünü siper etmiş, bir gül bahçesine girercesine vatan uğruna şehit olmayı şeref bilmiş, milletimizin en seçkin, en yetişmiş, en verimli nesillerini feda etme pahasına Çanakkale'de bağımsızlık meşalesi yakılmış, Kurtuluş Savaşı mücadelesinin zafer parolası verilmiştir.

Çanakkale; kahraman Mehmetçiğin mazisinden ve imanından aldığı güçle, bütün dünyaya “Çanakkale Geçilmez!” diye haykırdığı,  “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” şuuruyla vatan müdafaasının yapıldığı, ne pahasına olursa olsun canından aziz bildiği yurduna düşmanların kirli çizmesinin bastırılmadığı yerdir.

Bugün bizlere düşen görev, Çanakkale’de şahlanan o muazzam ruh ve şuurun idrakinde olarak hareket etmektir. Bizi biz yapan, bizleri başarıdan başarıya koşturan değerlerimizin etrafında kenetlenmek, onları koruyarak yeni nesillere aktarmak, şehit ve gazilerimizin emaneti olan aziz vatanımıza aynı bilinç ve idealle sahip çıkarak, çok çalışıp onu yeni ufuklara taşımaktır.

Şunu iyi bilmeliyiz ki, birlik ve beraberlik şuurunu diri tuttuğumuz, değerlerimize sahip çıktığımız müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk, kazanamayacağımız hiçbir mücadele, elde edemeyeceğimiz hiçbir başarı yoktur. Bizler, Çanakkale’de yan yana, omuz omuza yatan kahraman şehitlerimizden aldığımız güç ve inançla, ülkemize yönelik her türlü düşmanca tutum ve saldırı girişimlerine karşı, millet olarak tek yürek halinde vatanımıza sahip çıkmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü’nün 106’ncı yıl dönümü nedeniyle, kutsal vatan topraklarını canları pahasına savunarak, bu büyük zaferi milletimize armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi sonsuz rahmet ve şükranla anıyorum."

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER