CANBEY, 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ’Nİ KUTLADI

CANBEY, 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ’Nİ KUTLADI

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıldönümünü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“Vatanımızın bekası için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden yüzbinlerce kahramanımız, verdikleri destansı mücadeleyle ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünü tarihe nakşetmişlerdir.” diyen Milletvekili Mustafa Canbey, “Bizlere düşen en büyük sorumluluk, kahraman ecdadımızın aziz mirasına sahip çıkarak, her ne iş yapıyorsak yapalım ülkemiz için layıkıyla yapmak, Çanakkale ruhunu, heyecanını, azmini ve kararlılığını her zaman kalbimizde hissetmektir.” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Zaferinin; dönemin en modern ordularını dize getiren, yedi düvele meydan okuyan, tarihin akışını değiştiren şanlı bir destan olduğunu vurgulayan Milletvekili Canbey, “O dönemki tüm olumsuz koşullara rağmen, iman, azim ve vatan sevgisiyle kazanılan zafer, İstiklal Harbimizi de kazanmamızı sağlayan mücadeleci ruhun güçlenmesine vesile olmuştur. Kahraman ecdadımızın Çanakkale’de yaktığı meşale, istiklal mücadelemizde ve Türkiye Cumhuriyeti’mizin kuruluşunda yolumuzu aydınlatmıştır.” dedi.

Milli mücadele dönemlerinde Balıkesir insanının her ihtiyaç anında en ön safta yer aldığını vurgulayan Canbey; “Kuvayi Milliye şehri Balıkesirimizin evlatları olarak, Çanakkale’nin kahraman askeri Seyit Onbaşı’nın torunları olarak, istiklalimizden, istikbalimizden ve özgürlüğümüzden hiçbir durum ve şartta taviz vermeyeceğiz. Dün olduğu gibi yarın da vatanımız için mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Canbey sözlerine şu şekilde son verdi; “Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, tüm kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla yad ediyorum.”

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2021, 15:43
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160