CHP’Lİ AHMET AKIN YÖRSAN İŞÇİLERİNİ ZİYARET ETTİ

CHP’Lİ AHMET AKIN YÖRSAN İŞÇİLERİNİ ZİYARET ETTİ

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, YÖRSAN işçilerini ziyaret etti. Ekonomik krizin her kesimde hissedildiğini, işsizliğin her geçen gün arttığını belirten Ahmet Akın, “YÖRSAN’da çalışan işçilerimiz endişeli. Ekonomik krizi iktidar değil en çok vatandaşlarımız hissediyor. 6 ay iflası ertelenen YÖRSAN’ın talipleri var. İktidarın sözünü tutması halinde bu sorun çözülür. İşçimiz de üreticimiz de bir nebze olsun rahat bir nefes alır” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın beraberinde Susurluk İlçe Başkanı Bekir Barut ile birlikte YÖRSAN’da çalışan işçileri ziyaret etti. Bir yılı aşkın bir süre önce konkordato ilan eden YÖRSAN’da yaşanan krizi süt üreticilerini mağdur ettiğini ve yaklaşık 350 YÖRSAN çalışanında da işsizlik endişesi yaşattığını vurgulayan Ahmet Akın, “Mahkeme geçen hafta YÖRSAN’la ilgili davayı 6 ay sonraya erteledi. Bu karar ile YÖRSAN’a atanan kayyumun 6 ay dada görev yapması demek. Bize gelen bilgilere göre dört şirketin YÖRSAN’ı almak istiyor. Ziraat Bankası’nın da bu yönde bir talebi var. Tabi iktidarın da sözü. Bu söz tutulmalı” diye konuştu.

İşçilerle süt üreticisinin mağduriyetinin giderilmesi için  mücadelesini sürdüreceğini vurgulayan Ahmet Akın, şöyle devam etti:

“Ekonomik krizi iktidar değil en çok vatandaşlarımız hissediyor. Ben her zaman vatandaşlarımızlayım. Ve her zaman onlarla beraber olmaya devam edeceğim. Bugün YÖRSAN’’da yaşanan krizinin mağdurları işçi kardeşlerimizi ziyaret ettim. Bıçak kemiğe dayanmış durumda. Mahkeme iflası 6 ay erteledi ama belirsizlik işçimizden yana süt üreticimizden yana sürüyor. Söz veren iktidarın sözünü tutması için mücadelemi sürdüreceğim.”

 

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER