Hadi inşaallah 

Başkan Yücel Yılmaz tarih verdi..

Hadi inşaallah 

Kurallara uyarsak “Ramazan Bayramına varmadan bitiririz”

"Türkiye genelinde Balıkesir % 50 daha iyi gidiyor. Yatay seyire geçtik"

Yılmaz,"İzolasyon kurallarına uyum gösterip, kurallara uyulması durumunda Ramazan Bayramının başlangıç tarihi olan 23 Mayıs’a kadar bitiririz” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir’de görev yapan gazetecilerle video konferans sistemi ile toplantı yaptı. Başkan Yılmaz, “Bazı BASKİ ve İtfaiye görevlilerinde Pozitif vaka çıktı. Hepsi izole edilip tedavileri yapıldı. Çalışanlarımıza bulaşmadı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 25 oldu. Şehir Hastanesinde özel malzemeyle izole edilip tabutuyla beraber gömülüyor. Şimdiye kadar 10 milyon lira virüsle ilgili harcama yaptık. Gerektiği kadar da harcarız. Çevreye zarar vermeyen dezenfekte ilaçları kullanıyoruz.

Türkiye genelinde Korona virüs yayılma oranı yatay bir seyre girerken, 10 Mart tarihinde başlayan izolasyon 30 Mart tarihinden itibaren yatay seyre dönüştüğü ve Balıkesir’in ülke genelinde % 50 daha iyi durumda olduğu, Türkiye Geneli % 15 bandında seyreden salgının Balıkesir’de % 6 civarında seyrettiği de açıklandı.

Hayatını kaybedenler ailelerine bulaştırmamış

Balıkesir’de vaka sayısının 510, hayatını kaybedenlerin sayısının 25’e yükseldiği öğrenilirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Pozitif çıkan aileler arasında yayılma yok. Farklı yerlerden sayısal yayılmalar görülüyor. Bu da şunu gösteriyor ki, bilinçli davranışlar hastalığın kontrol altına alınmasında önemli etken oluyor. Toplumsal izolasyonla “Ayıplama” yasal yaptırımdan daha etkili oluyor. Toplum baskısı sokağa çıkmak isteyenlere engel oluyor. Bu da olumsu bir gelişmedir. Aldığımız önlemler ve kararlı, istikrarlı çalışmamız ile Balıkesir ve ilçede işler saat gibi tıkır tıkır işliyor. Türkiye’ye örnek olacak yönerge çıkarttık ve diğer illere gönderdik.

(Bekir Terzioğlu)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER