BURHANİYE’DE FIRINCILARA HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

BURHANİYE’DE FIRINCILARA HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında “Hijyen Eğitimi Kursu” düzenlenmesine ilişkin yapılan protokol kapsamında düzenlenen kurs ilgi gördü.
  Ticaret Odası Salonu’nda düzenlenen bir günlük kursta, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Uzmanları, fırıncıları ekmek hijyeni konusunda bilgilendirdi. Yaklaşık 100 fırın sahibi ve çalışanından oluşan kursiyerlere Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Uzmanları Meleknaz Duran, Beril Serter ve M. Nuri Ölçer, ekmek ve ekmek çeşitleri mevzuatı, temel gıda hijyen eğitimi, hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, îş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon konularında bilgiler verdiler. El yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerin kullanımı konularında da açıklamalar yapıldı.
  Gıda kontrol Uzmanı Meleknaz Duran,  fırın çalışanları ve sahiplerinin Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği Haklında hiçbir şey bilmediğini söyledi. Duran, kodekse aykırı ekmek üreten fırınlara ağır yaptırımlar uygulandığını ve en az cezanın 12 bin lira olduğunu bildirdi. Yaklaşık 2 buçuk saat süren eğitimin ardından katılımcılar sınava tabi tutuldu. Sınavda başarılı olanlara Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş, Yönetim Krulu Üyesi Mustafa Aysel ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Ersel Pazarbaşı tarafından verildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2013, 18:23
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER