Sokak köpeği kampanyası

Burhaniye Belediyesi’nin “Sokak köpeği değil, sokağın köpeği” sloganı ile başlattığı uygulama vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Sokak köpeği kampanyası

Burhaniye Belediyesi’nin “Sokak köpeği değil, sokağın köpeği” sloganı ile başlattığı uygulama vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Bakım evinde yürütülen genişletme çalışmalarını yerinde kontrol eden Ak Partili Belediye Başkanı Necdet Uysal, bakım evi hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Burhaniye Belediyesi’nin sokak hayvanları konusunda titizlik ile çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Başkan Uysal, “Sokaklarda yaşayan hayvanlarımıza yönelik çalışmalarımızı titizlik ile yürütüyoruz. Bakım evimizde, sokaktan topladığımız hasta, küpesiz veya tehlike arz eden köpeklerimizin öncelikli olarak bakımları ve tedavileri yapılıyor. Ekiplerimiz, yasalar çerçevesinde kısırlaştırma işleri yapıldıktan ve iyileştikten sonra kendi doğal yaşamına bırakıyorlar Burhaniye’de sokaklarda dolaşan tüm hayvanlarımız kayıt altında ve tehlike arz etmeyen hayvanlarımızdır. Ayrıca bakım evimizi, yeni bölümler ilave ederek büyütüyoruz. Her sokağın köpeği olması hedefimiz. Her sokakta o sokağın köpeği olsun ve orada yaşayan vatandaşlarımızı sahiplensin istiyoruz. Burhaniye’de ki esnaflarımız şoförlerimiz de bize bu konuda çok yardımcı oluyorlar. Onların barınmaları için kendi çabalarıyla yerler yapanlara çok teşekkür ediyorum. Bu günde Burhaniye Meydanda görev yapan taksi şoförü kardeşlerimizin böyle bir barınma yeri oluşturduğunu duyduk ve biz de herkese örnek olması amacıyla kendilerini mama hediye ettik. Böyle duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyor. Tüm vatandaşlarımızın onların da bir can taşıdığını unutmamalarını istiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2018, 18:17
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER