CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HALUK KOÇ:

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HALUK KOÇ:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’a yüklendi.

  CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, 3 günlük Balıkesir programı kapsamında geldiği Edremit ilçesinde yaptığı sert konuşmalarla dikkat çekti. CHP Edremit İlçe Teşkilatı binasını ziyaret eden Haluk Koç’u partililer, Milletvekilleri ve CHP’li belediye başkanları karşıladı. Ziyaret programında konuşan Koç, “Başbakan sanki bir seyahat acentesi kurmuş gibi. Kızı ve eşini yanına alarak yaptığı turlara tanık oluyoruz son zamanlarda. Ben Tayyip Tur Seyahat Şirketi dedim. Nafile turlar. Gidip oralarda efelenmeler. Türkiye’nin yönünü batıdan ikinci lige çevirmeye çalışan bir mantık. Rotayı tamamen değiştirmek yanlış bir yol. Türkiye’deki bütün iktidarlar her zaman çağdaş uygarlığı hedef almışlardır.  Türkiye’ye Avrupa Birliği kapısını kapatan bizzat sayın Başbakandır. Tarih 17 Aralık 2004’tür. Brüksel’de bir gece vakti. Önüne bir müzakerelere başlamak için anlaşma metni konuyor. Ankara’dan biz kendimizi yırtıyoruz o zaman ben grup başkan vekiliyim. O zamanki sayın genel başkan deniz Baykal, bütün parti yönetimi “İmzalama Gel. Sorumluluğu paylaşırız” demiştik. Neydi o Türkiye hangi iktidar olursa olsun daha sonra kabul edemeyeceği siyasi şartları barındıran bir anlaşmaydı. Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Ermenistan ile ilgili bazı siyasi koşulları dayatan bir anlaşmaydı. Uçağı hazır. Brüksel’de bekliyor. İmzaladığı an bitmiştir. Dönüşte ben gazeteleri hatırlıyorum. Mavi zemin sarı yıldızlı AB bayrakları. Ankara’ yı hatırlıyorum. Aralık günü soğuk. Havai fişekler, gündüz gösterileri. Fatih karşılanıyor. Ve geldiğimiz nokta bu gün o gün söylediğimiz uyarı. O zaman biz statükocu idik. O zaman AB’ye karşı gibi gösteriliyorduk. O zaman biz yolu tıkamak ile suçlanıyorduk. 2004-2013 geldiğimiz nokta çok açık ve net. Kapı o zaman kapanmıştı. Şimdi anlıyorlar. Neler oluyor İmralı’da? Türkiye’de akacak kan ve akan kan duracak ise, barış, kardeşlik sağlanacak ise, bundan CHP’de büyük mutluluk duyar. Ama gizli kapılar ardında bazı pazarlıklar yapılıyor. Bunları sorgulamak zorundayız. Masanın bir ucunda Tayyip Erdoğan oturuyor, diğer ucunda Öcalan oturuyor. Amerika, İsrail, Beşir Atalay biliyor, emekliliği yaklaşmış siyasi gevezelikten muzdarip olan ve ikide bir ağlayan Başbakan Yardımcısı Arınç biliyor ne konuşulduğunu. Tayyip Erdoğan’a anlayabildiği kadarı aktarılıyor herhalde. Öcalan biliyor, Kandil biliyor. Bilmeyen bir tek halk. Ne yapılıyor, ne ediliyor? Açık, net, şeffaf olun bir süreç üretiyorsanız. Gelin milletin önüne meclise. Ne oluyorsa milletin önünde konuşalım. Hepimiz eşit ve kardeşiz” dedi.

  Parti binasındaki toplantıya, Balıkesir Milletvekilleri Haluk Ahmet Gümüş ve Namık Havutça, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, Kadın Kolları Başkanı Filiz Temiz, belde başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Toplantının ardından bina önünde partili vatandaşlara hitaben konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, birliktelik ve dayanışma çağrısı yaptı.

  CHP Genel Başkan Yardımcı Haluk Koç daha sonra Atatürk Mahallesi ve TOKİ Konutlarında muhtarlık binası yanına inşa edilen Atatürk büstünün açılışını yaptı. Koç, TOKİ’yi eleştirirken, hükümeti bu konuda başarısızlıkla suçladı. Kalabalık heyet daha sonra CHP Genel Başkanı Haluk Koç ile birlikte Edremit’in Kızılkeçili Köyü’ne giderek, Bütün Şehir Yasası’nın köy tüzel kişiliklerini nasıl etkileyeceği konusunda vatandaşlar ile bir araya geldi.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2013, 23:00
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER