Erdek'te sorunlar bitmiyor. Çarpıcı iddialar raporla ortaya çıktı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, " 49 Kişi işe gelmeden maaş almış" 

Erdek'te sorunlar bitmiyor. Çarpıcı iddialar raporla ortaya çıktı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin,                                                                                                                  ,

“CHP’li Erdek Belediyesi’nde Skandallar Bitmiyor.                                                            

Müfettişlerin Son Tespitlerine Dava Yolu Açıldı.

49 Kişiye İşe Gelmeden Maaş Almış 

Vatandaşa Yandaş Şirketin Çöp Konteynırı Almaları İçin Yönlendirme  Görevden Uzaklaştırılan Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’ya Makam Aracı Tahsis Edilmiş”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, Erdek'te Mülkiye Müfettişlerinin 2020 yılında yaptıkları incelemeler sonunda tespit ettikleri yasaya uygun olmayan bulgularını birer birer Adliyeye yansımaya başladığını açıkladı

Şahin, “Müfettiş Raporu sonucunda İçişleri Bakanlığı üç konu hakkında incelemelerini tamamladı ve “Soruşturma İzni” verdi”diye konuştu.

Şahin, şunları söyledi: “Personeline bir seneyi aşkın maaş borcu olan Erdek Belediyesi’nde 49 kişi işe gelmeden maaş aldığının Müfettişler tarafından tespit edilmesi sonrasında bu konuda İçişleri Bakanlığı da yaptığı inceleme sonunda tespit etti.

Müfettişler daha önce de Belediye Meclis üyesi, Belediye Başkan yardımcısı, Müdür ve CHP yöneticisi kişilerin akrabalarının işe alındığını tespit etmiştir.

Mülkiye Müfettişlerinin tespit ettiği diğer konu da “İhaleye Fesat karıştırma suçu”nun Yargıtay tarafından onaylanması ile kesinleşince görevden el çektirilen Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın Belediyeye ait 10 E 4434 plakalı makam aracını şahsi işlerinde kullanmaya devam ettiği, bu araç ile Ankara gibi illere olmak üzere şehir dışı seyahatler yaptığı tespit edildi..

Mülkiye Müfettişleri ayrıca Erdek Belediyesi’nin sahildeki siteleri daha önceden belirlediği Uçak Plastik AŞ’den çöp konteynırı almaları konusunda yönlendirdiğine yönelik incelemelerini tamamladı.

Müfettişler, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Başkanvekili Hasan Yapakçı ve Çevre Koruma, Kontrol Müdürü Öznur Ak Akkuş’un çöp konteynırlarının Uçak Plastik AŞ’den satın alınması için ilçe sakinlerini doğrudan ve dolaylı yönlendirerek bahse konu şirkete ürün satma avantajı vererek mal ve hizmet piyasalarındaki rekabeti engelleyici uygulamaya gittiklerini belirledi.

Müfettişler, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Başkanvekili Hasan Yapakçı ve Çevre Koruma, Kontrol Müdürü Öznur Ak Akkuş’a 2019 yılı haziran-temmuz aylarından itibaren Uçak Plastik AŞ’nin ne tür bir ihale yada alma yöntemiyle toplam bin 155 adet çöp konteynırını ilçe sakinlerine sattığını, Belediyeye ait depoyu depolama ve montajlama alanı olarak neden Uçak Plastik AŞ’ye kullandırdıklarını sordu.
 

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı(açıkta), Başkanvekili Hasan Yapakçı, Başkan Yardımcısı Hulusi Ay ve ilgili Daire Müdürlerinin savunmalarının açıklayıcı olmadığı ve sorumluluklarını kaldıracak hukuki nitelikte olmadığına karar veren Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izninin verilmesini talep etti.

Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığının talebini inceleyen İçişleri Bakanlığı, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Başkanvekili Hasan Yapakçı, Başkan Yardımcısı Hulusi Ay ve ilgili Daire Müdürleri hakkında “Soruşturma İzni” verildi.

CHP’li Erdek Belediyesi’nde bütün bunlar olurken CHP’nin Balıkesir Milletvekilleri, İl Başkanı, Genel Merkez yönetiminin sessizliğini korumak bir yana yaptıkları parti teşkilatı, Belediye Başkanları toplantılarında açıkta olmasına hakkında kesinleşmiş İhaleye Fesat Karıştırma suçu olmasına rağmen hiçbir şey olmamış gibi açıktaki Hüseyin Sarı’yı Erdek Belediye Başkanı gibi toplantılarına baş köşede kabul etmeleri işlenen bütün bu suçlara iştirak ve onaylama anlamı taşımaktadır.

Daha geçtiğimiz gün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ziyaretlerinde CHP ve İP İl Başkanı, CHP ve İP Belediye Başkanları arasında Hüseyin Sarı’nın olması manidardır.

CHP ve İP kesinleşen suçları olan HDP’lisinden, FETÖ, PKK, DHKPC gibi Terör Örgütleri mensuplarına bile sempati ve destek gösterisi yaparak birlikte olmaktan birlikte görüntü vermekten çekinmeyen bir “Proje” oldukları Genel Başkanlarının itirafı ile belgelenmesinden sonra yerelde de aynı tavrı sergilemeleri bizleri şaşırtmamaktadır.

Önümüzdeki günlerde başka CHP’li Belediyelerde de benzer görüntülerle karışılarak vatandaşlarımız bu “Proje Mensupları”nın gerçek işlev ve yüzlerini görecektir.”

(Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2021, 17:54
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160