Buca’da zehirlenen öğrencilerin tedavileri sürüyor

Okul dışında yedikleri dönerden zehirlenen Buca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan 15 öğrencinin hastanelerdeki tedavileri sürüyor.Edinilen bilgiye göre, Buca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan bazı öğrenciler, öğle tatilinde...

Buca’da zehirlenen öğrencilerin tedavileri sürüyor

Okul dışında yedikleri dönerden zehirlenen Buca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan 15 öğrencinin hastanelerdeki tedavileri sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Buca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan bazı öğrenciler, öğle tatilinde okul dışında bir dükkandan döner yedikten sonra fenalaştı. Gıda zehirlenmesi yaşandığını fark eden okul idaresi hemen ambulans çağırdı. Zehirlenen öğrencilere ilk müdahale okulda yapılırken, 15 öğrenci, daha sonra ambulanslarla Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi, Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi, Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Ege Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Öğrencilerin genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olaya müdahale için çalışma başlattı. Aynı zamanda söz konusu iş yeri için Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne şikayette bulunuldu.

Okuldaki öğrenciler de arkadaşlarına serum takıldığını kimilerinin de acil olarak hastaneye sevk edildiğini anlattı.

“Bazılarına serum takıldı bazıları hastaneye gitti”

Bazı öğrencilerin dışarıdan yemek yediklerini belirten bir öğrenci, "Her öğle arasında her öğrenci yemek yiyor. Önceden öğrenciler öğle tatilinde dışarı salınınca bazen eve gidiyorduk, bazen dışarıda yiyorduk. Dönerci 4 liraya 5 liraya yanında ayranı, kolasını da veriyor. Arka kapıdan veriyorlar. Oldukça iyi fiyata satıyorlar. Zehirlenme ondan olmuş. Bazılarına serum takıldı burada bazıları hastaneye götürüldü" dedi.

“İnsanları zehirliyorlar”

Bir başka öğrenci de ilk defa bugün dışarıdan yemediğini belirterek, “Ben yemiyorum. Güvenemiyorum, zehirlenme olmuş bir daha da kimse söylemez herhalde. İyi ki yememişiz. Normalde yiyoruz da bugün iyi ki yememişiz. Yanında kola veriyor, patates veriyor ve sadece 4-5 liraya satıyor. At eti bile olabilir. Ben bir kere yedim midem bulandı. İnsanları zehirliyorlar” diye konuştu.

“Toplu şekilde söyleyince indirim yapıyorlar”

Öğrencilerin toplu şekilde yemek alınca indirim yapıldığını anlatan bir diğer öğrenci de şunları söyledi:

“Örneğin bizim sınıf 34 kişi, bu 34 kişinin 20’si hep dışarıdan yemek yiyor. Çünkü okul kantinlerinin pahalı olması böyle bir yola başvurdurtuyor ve dışarıdan yiyorlar. Aslında yemekhanemiz de var. Ama dışarıdan söylüyorlar. Bir de çok kişi dışarıdan alınca 1- 2 lira indirim yapıyorlar. Daha uygun geliyor arkadaşlarımıza.”

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER