Biyonik kulak ameliyatları durduruldu

Biyonik kulak ameliyatları durduruldu

Biyonik kulak ameliyatları durduruldu
6 Eylül 2018
Biyonik Kulaklı Çocuklar Derneği, biyonik kulak ameliyatlarının durdurulması nedeniyle ailelerin çaresiz olduğunu duyurdu.
Biyonik kulak ameliyatları durduruldu. Aileler mağdur olurken Biyonik Kulaklı Çocuklar Derneği, 2,5 aydır çok sıkıntılı günler geçirdiğini belirterek, soruna biran önce çözüm bulunmasını istediği.
16 Temmuz 2018 tarihinden bu yana çocukların biyonik kulak ameliyatlarının durdurulduğunu anımsatan Biyonik Kulaklı Çocuklar Derneği, şu açıklamayı yaptı:
“1 yaşındaki çocuklarımız ülkenin her tarafından uzak mesafeler kat ederek gelen hastalar, hastane kapılarından geri çevrilmişlerdir. Bizim çocuklarımız, işitmesini tamamen kaybetmiş hiçbir işitme cihazıyla duymayan ve sadece biyonik kulakla duymaları mümkün olan çocuklardır.
Çocuklarımız biyonik kulak ameliyatından maksimum fayda görmesi için uzmanların da tavsiyesi üzerine 24 aylıkken ameliyat olması gerekmektedir.
24 aylık olup hastaneden geri çevrilen çocuklarımızın her geçen gün sinirleri uyarılmadığı için işitme ve konuşma merkezi hücreleri ölmektedir. Bu durumun telafisi ve tedavisi devletimize yine büyük ekonomik yük ve zaman kaybı olacaktır.
4 YAŞ SORUNU
Devlet bir kulağı veya her 2 kulağı ücretsiz olarak 4 yaşına kadar yapmaktadır. Ancak 2. İmplant söz konusu olduğunda 4 yaşa kadar koşulsuz ameliyat yapan hastaneler, 4 yaş sonrası vakalarda aylar süren bürokratik testler ve prosedürlere muhatap olmak zorunda kalacaktır.
YETİŞKİNLERİN SORUNU
Gerek doğuştan gerekse sonradan işitme kaybına uğramış yetişkinler de ameliyatların durdurulmasından etkilenmişlerdir.
ÖZEL SEKTÖR VE TALEPLERİ
Ülkemizde 4 uluslararası firma (Cochlear, Medel,AB ve Oticon) faaliyet göstermekte iken, Oticon firması düşük fiyat politikası nedeniyle piyasadan çekilmiştir.
Sorun; SGK tarafından hastanelere ödenen 30 bin TL’lik ödenek 37 bin 500 TL’ye çıkmıştır. Ancak firmalar değişen kur nedeniyle bu fiyatın yeterli olmadığını ifade etmektedirler.
Firmalar bunun gerekçesi olarak da 6 yıldır SGK’nın fiyat artışı yapmadığı ve artan döviz kurları ile bu fiyatın bile yeterli olmadığını ifade etmektedirler. Bu koşullar da cihaz vermek istemediklerini ifade etmektedirler.”
SANATÇILARDAN DESTEK
Sosyal medyada; #çocuklarsessiz#biyonikkulağımıistiyorumhashtagları için açılan çağrılara; çok sayıda sanatçı da destek verdi

Haydi sizde destek verin...

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2018, 14:31
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER