Pelikanlarla balıkçıların dostluğu şaşırtıyor

Manyas Gölü kıyısında beslenen pelikanlar ile geçimlerini balıkçılıkla sağlayan köylülerin dostluğu görenleri hayrete düşürüyor.

Pelikanlarla balıkçıların dostluğu şaşırtıyor

Manyas Gölü kıyısında beslenen pelikanlar ile geçimlerini balıkçılıkla sağlayan köylülerin dostluğu görenleri hayrete düşürüyor.

Geçimlerini balıkçılıkla sağlayan Balıkesir’in Manyas Gölü kıyısında bulunan Bereketli köyünün sakinleri ile pelikanlar sıkı dost oldu. Köy sakinleri her gün göle pelikanlarla birlikte açılırken, ağlardan artan balıklar için iskeleye gelen pelikanlar ise renkli görüntüler oluşturuyor. Köy iskelesinde ağlarını temizleyen balıkçılar, pelikanları evcil bir hayvan gibi elleriyle besliyor. Yaşanan bu güzel anları yakından görmek isteyen doğaseverler için hafta sonları otobüs turları düzenleniyor.

Gölde çoğunlukla İsrail sazanı yakaladıklarını belirten Bereketli sakinleri, “Tuttuğumuz balıkları Irak ve Suriye başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerine gönderiyoruz. Her iki ülkede yaşanan olumsuzluklar işlerimizi bazı dönemler sekteye uğratsa da, çok şükür yine alıcı bulabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Pelikanları beslemekten mutlu olduklarını belirten köy sakinleri, pelikanların zaman zaman yaramazlık yapıp sudaki ağlarına takılan balıkları almaya çalıştıklarını ve bunu yaparken de ağlara zarar verdiklerini söyledi.

Özellikle hafta sonları farklı şehirlerden gelen fotoğraf ve gezi grupları pelikanlarla balıkçılar arasındaki bu dostluğu fotoğraflamak için bir biriyle yarışıyor. Belgesellerden görmeye alışık olduğu pelikanları bu kadar yakından görünce şaşkınlarını gizleyemeyen doğaseverler, zaman zaman ise kendi elleriyle pelikanları besleme imkanı buluyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2018, 10:18
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER