CHP’li Mehmet Tüm:

OHAL’den sonra Çalışan Gazeteciler Günü’nün “işsiz ve tutuklu” gazeteciler gününe dönüştüğünü ifade etti.​

CHP’li Mehmet Tüm:

CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. CHP’li Mehmet Tüm, OHAL’den sonra Çalışan Gazeteciler Günü’nün “işsiz ve tutuklu” gazeteciler gününe dönüştüğünü ifade etti.​

OHAL Türkiyesi’nde 10 Ocak ‘işsiz ve tutuklu gazeteciler günü’ olarak tarihe geçmiştir!

CHP’li Mehmet Tüm, yazılı açıklamasında şunları ifade etti:

“12 Mart darbesine kadar ‘Çalışan Gazeteciler Bayramı’ olarak kutlanan 10 Ocak, darbenin ardından bayram olmaktan çıkarılıp ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak anılmaya başladı. Bugün de 10 Ocak yine bir darbe yönetimiyle ‘işsiz ve tutuklu gazeteciler günü’ olarak tarihe geçmiştir. Bugün itibariyle tam 145 gazeteci cezaevinde tutuklu bulunuyor. 10 binden fazla gazeteci işsiz durumda; çalışanlar ise soruşturma, gözaltı, tutuklama, baskı, sansür ve saldırılara karşı direnmeye çalışıyor ve tüm bunların yanında işsizlik endişesiyle çalışıyor. Uluslararası arası bir kuruluş olan Gazetecileri Koruma Komitesi'nin 2017 Basın Özgürlüğü raporunda, tutuklu gazeteci sıralamasında Türkiye yine birinci oldu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin raporları da aynı şekilde ‘son 10 yıl içinde her üç gazeteciden biri işsiz kaldığını ve cezaevindeki gazetecilerin sayısındaki artışı’ yazıyor. Sürekli açılan davalar nedeniyle adliyeler gazetecilerin ikinci evi durumuna geldi. Türkiye’den başka hiçbir ülkede bu kadar gazeteci tutuklu değil ve hiçbir ülkede gazetecilerin tutukluluğu bu denli faşizan şekilde savunulmuyor.”

Tarih bize bu topraklarda Uğur Mumcuların, Metin Göktepelerin, Ahmet Şıkların tükenmeyeceğini göstermiştir

“Darbe rejimleri her zaman ilk olarak gazetecileri hedef almıştır. Bugün OHAL Türkiyesi’nde gazeteciler gözaltına alınıyor, tutuklanıyor, işinden ediliyor. Hemen her gün internet sitelerine erişim engeli getiriliyor. AKP gazetecilerin durumuyla ilgili ne zaman bir sıkıntıyla karşılaşsa hep aynı bahaneyle ‘onlar gazeteci değil’ diyor. Havuz medyasının şarlatanlarını ve mafya zihinli tehditkârlarını ‘gerçek gazeteci’ gören bu siyasi akıl, örneğin gerçekleri yazdığı için bir yılı aşkındır cezaevinde tutulan Ahmet Şık için ‘terörist’ diyor. Gerçek gazeteciler, işte tam da bu siyasi aklı ve bu karanlık diktayı deşifre ettiği için cezalandırılmaktadır. Ne olursa olsun, tarih bu topraklarda gerçekleri yazdığı için sokak ortasında öldürülen Uğur Mumcuların, cezaevinde işkenceyle katledilen Metin Göktepelerin bugün de darbecilere ‘terörist sizsiniz’ diyen Ahmet Şıkların tükenmeyeceğini çok iyi göstermiştir. Biz, CHP olarak, her daim halkın haber alma hakkı için, doğrular ve hakikat için bedel ödeyen gazetecilerin yanında olacağız. Bu vesileyle, Çalışan Gazeteciler Günü’nün tekrar bayram olarak kutlanması dileğiyle, tüm gazetecilerin gününü kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2018, 16:24
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER