Yılın son günü Gömeç’de kıran kırana deve güreşi

Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, düzenlenen 2. Geleneksel Deve Güreşlerinde büyük heyecan yaşandı. Yılın son günü, güzel havada arenayı dolduran yaklaşık 5 bin kişi, 140 devenin yaptığı güreşleri izledi.

Yılın son günü Gömeç’de kıran kırana deve güreşi

Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, düzenlenen 2. Geleneksel Deve Güreşlerinde büyük heyecan yaşandı.

Gömeç’in Karaağaç Mahallesinde düzenlenen güreşleri Gömeç Kaymakamı Önder Coşkun Belediye Başkanı Kazım Arslan ve Başkan Yardımcısı Eşref Uslu ile bazı daire müdürleri ve yaklaşık 5 bin güreş sever izledi. Görevliler bazı develeri ayırmakta zorluk çekerken, bazı develer de tel örgülere yüklenerek, korkulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Güreşlere 140 devenin katıldığını anlatan Burhaniye Deveciler Derneği Başkanı Tunay Yanbakan, ”Gömeç’de ikinci geleneksel güreşleri yapıyoruz. 140 deve katıldı. Büyük heyecan yaşandı. Develer güzel. Hava güzel. Seyirci çok güzel. Tam bir yılbaşı eğlencesi oldu” dedi.

Yılın son günü büyük heyecan yaşandığını anlatan Gömeç Kaymakamı Önder Coşğun da, ”Deve güreşleri, yöredeki kış aylarının vazgeçilmez eğlencesi. Seyirciler çok kalabalık. Hava çok güzel. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan ise, ”Gömeç Karaağaç güreşlerine ilgi çok fazla. Marmara’dan Ege’ye kadar yoğun ilgi var. Havada çok güzel, ilgi de çok güzel. Bütün vatandaşlarımın yeni yıllarını kutluyorum” diye konuştu.

Güreşlerde dereceye giren develerin sahiplerine Kaymakam Önder Coşğun ve Belediye Başkanı Kazım Arlan tarafından kupaları verildi.

 Vatandaşlar, organizasyon  nedeniyle Başkan Arslan'a teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2018, 16:28
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160