2004 yılından bu yana Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yaşayan Ressam Gülseren Kayalı, ‘Resimler ve Öyküleri’ adlı resim sergisini, Ayvalık Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’nde açtı.
Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in yurt dışında olmasından dolayı serginin açılışına başkan vekili Fatih Ayyürek, Belediye Meclis Üyeleri Serdar Demirezen, Kenan Cankat ve Cem Dede'nin katıldı. Sergide, yapmış olduğu resimleri öykülerini de kaleme alan Kayalı 37. kişisel sergisini törenle açtı. Açılan resim sergisinde sanatçının el emeği, göz nuru harcayarak tuvale yansıttığı birbirinden güzel tablolar, sergiyi gezen sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.
Gülseren Kayalı, Ayvalık Kültür ve Sanat Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen sergi için, “Resim yapma sürecinde var olma durumlarını anlatırken, her resmin bir başlangıç öyküsü olduğunu, resimle gelen öykü ya da öyküyle gelen resim var oldukça her meydana çıkan birçok resmin sürekliliği ve var olduğunu dile getiriyor. Resimlerin, tuvale çizilmeden önce kendi var oluş öykülerini beraberinde getirdiklerini, öykünün mü, resmin mi önce ya da aynı anda geldiğini, sıra ve zamanlamayı bilemediğini, olsa bile bunun öneminin olmadığını dile getiriyor. Bazen bir esinti, imbat ile bir dokunuşla ya da ‘kalbimiz size verdim’ diyen görkemli ve güzel bir ses ile başladığını, resmin meydana gelişi sırasında bir nehir gibi hızla aktığını anlatıyor. Çizmeye başladığında ‘Var oluş ya da resim öyküleri tuvale düşüveriyor ve devam ediyor. Bitişi ise o andan sonra yaşananlara, görünenlere ve görünmeden gelenlere bağlı” diye konuştu.
Çekim ve Görüntü yönetmenliğini Çetin Tunca’nın üstlendiği, Gülseren Kayalı’nın 37. Kişisel Resim Sergisi olan ‘Resimler ve Öyküleri’ adlı sergisinin açılışında, Nüvit Nihal Çetiner’in bestelediği özgün müzik dinletisi CD’den sanatseverlere dinletildi.
Resim sergisinin açılış kokteylinin ardından sergilenen Modern Dans gösterisinde Esra Yurttut’un müzik eşliğinde içinden geldiğince yapmış olduğu dans gösterisi ise, sergi açılışına katılan davetliler için hem büyük sürpriz ve hem de sanatseverlere görsel bir şölen sundu.
2007 Mayıs ayından bu yana AYKÜSAD Yönetim Kurulunda aktif üye olarak faaliyet gösterip, derneğin bünyesinde 2007 yılından bu yana gönüllü resim eğitmeni olarak çalışan Ressam Gülseren sergisi 12 Ekim’e kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
37. KİŞİSEL RESİM SERGİSİNİ AYVALIK’TA AÇTI
Yayınlanma :
29.09.2009 20:19
Güncelleme :
29.09.2009 20:19


Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz:
- Facebook: Körfezde Haber
- Facebook: Balıkesir Körfezde Haber
- Facebook Grubu: Körfezde Haber
- Twitter: Körfezde Haber
- Instagram: Körfezde Haber
- Facebook: Körfezde Haber Ajansı
- YouTube: Körfezde Haber TR
Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta.
Körfezde Haber - Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: