Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 82 yaşındaki Tema gönüllü temsilcisi Şevket Metin’in 13 yıldan beri bilgisayar kullandığı ortaya çıktı. Başarılı çalışmaları ile takdir toplayan 3 çocuk ve 4 torun sahibi Metin, insanın her yaşta yenilikleri takip etmesi gerektiğini söyledi.
İlçede 12 yıldan beri gönüllü Tema temsilcisi olan ve ‘Çevreci dede’ olarak anılan başarılı iş adamı Şevket Metin, 13 yıldan bu yana bilgisayar kullandığını söyledi. Bu güne kadar kendi eliyle 5 binin üzerinde ağaç diken ve on binlerce ağacın dikilmesine de aracılık eden Şevket Metin, erozyonun önüne geçmek için çok ağaç dikilmesini istedi.
Okullarda erozyon ile ilgili dersler veren Şevket Metin, “13 yıldan bu yana yazlarımı bilgisayar ile yazıyorum. Arşivimi karıştırdığımda Karınca deresinin ıslahı ile ilgili yazılarımı 13 yıl önce bilgisayarla yazdığım anladım. İlçemizde ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Yöremizde çok sayıda fıstık çamı dikildi. Buna katkı sağlayan orman teşkilatına da teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda çamfıstığı zengini olacak köylerimiz var. Erozyonun önlenmesi için bol bol ağaç dikilmeli. Bunu her fırsatta herkese anlatıyorum. Bir de yöremizde ceviz üretiminin artmasını istiyorum. Bunun için de katıldığım seminerlerde edindiğim bilgileri vatandaşlarla paylaşıyorum. Ayıraca fıstıkçamı ve ceviz dikimini okullarda da anlatıyorum. Elimdeki dokümanları da hep bilgisayarda çoğaltıyorum. İnsanın yaşı kaç olursa olsun yenilikleri takip etmesi gerektiğine inanıyorum. Bende bunu yapmaya çalışıyorum” dedi.
82’LİK ‘ÇEVRECİ DEDE’ 13 YILDIR BİLGİSAYAR KULLANIYOR
Yayınlanma :
07.09.2009 15:30
Güncelleme :
07.09.2009 15:30


Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz:
- Facebook: Körfezde Haber
- Facebook: Balıkesir Körfezde Haber
- Facebook Grubu: Körfezde Haber
- Twitter: Körfezde Haber
- Instagram: Körfezde Haber
- Facebook: Körfezde Haber Ajansı
- YouTube: Körfezde Haber TR
Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta.
Körfezde Haber - Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: