Altınoluk'ta yıllar önce sanat sokağını gerçekleştiren örnek aile, bu çabası ile yaz ayları bir sokak geçidini sanat galerisi haline getirerek yaz ayı tüm sanat dallarının sergi ve sohbetlerine öncülük ederek, "Tualin Sesi” galerisini sanat severlere buluşma merkezi haline getirmişlerdi.
Sokak siyasi yönetimin ilgisizliği ile bir lokantasının mekanı haline gelerek sokak geçidi iptal edilince yılmadılar aynı noktanın başlangıcında 'Sanat Çay' ocağını açtılar.
Burada büyük bir özveri ile çaylar yudumlanırken sanat sohbetleri, çeşitli sanat dallarının ustalarının buluşma noktaları oldu.Kültür ve sanat buluşma noktası olarak her an candan sohbetlerin yapıldığı bu şirin mini mekan gülen yüzlü, hoş sohbet iki ressam aile Şükran ve Salih Cengiz hastalık kurallarında dahi pes etmiyerek çay ocakları ve sohbetlere ara vermediler, bunu bir yaşam felsefesi haline getirdiler. (Anılarda kızları ile üçlü özverileride hatırladık bir an.)
Belki diyeceksiniz Atatürk heykeli karşısı Belediye çay bahçesi var veya önceki yönetimin Altınoluk Papazlık Camii karşısı eğimli bir arazide terk edilen ve iki güzel baraka deposu ile terk edilen sanat sokağı vardı, ama bunları özveri ve sohbetleri ile yaşatacak örnek ailesi yoktu.
Çay bahane, sanat ve dostluk şahane diyen mini bir gurubu incelersek, hepsi emekli olarak. Ahmet Aras – Komiser. İbrahim Kaygusuz – Hakim, Meral Edebiyat öğretmeni, Şaziment Tarih öğretmeni, Süreyya-Mustafa Edebiyat öğretmeni - Servet-Pisikoloğ - Gül, Fizik tedavi uzmanı - Hatice hanım Almanya dostluk sanat elçimiz, bunun gibi bir çok gurup sanat günlerinin devamlı dostları, Kardelen Kültür Sanat derneğinin Kızıl keçeli-OLEO sanat kampına gelerek Dünyayı dolaşan Barış ve Dostluk yorganı önünde fotoğraflarını çektirerek bu gurubu sonsuza armağan ederek yorgana fotoğraflı kumaşları montaj yapıldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: