Geçtiğimiz günlerde Balıkesir’in Karesi ilçesi Paşalanı Mahallesi Sanayi İkinci Kapı mevkisinde otomobille motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında, 17 yaşındaki Semih Canbay hayatını kaybetmiş, 18 yaşındaki Arda Ü. ise ağır yaralı olarak Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’ne kaldırılmıştı.
Hastanede günlerce yaşam mücadelesi veren Arda Ü., tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Genç yaşta hayata veda eden Arda'nın ailesi, büyük bir insanlık örneği göstererek organlarını bağışlama kararı aldı. Baba Mahmut Ü.’nün onayıyla gerçekleşen bu anlamlı bağış, organ bekleyen hastalara umut ışığı oldu.
Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Organ-Doku Nakil Koordinatörü ve Ameliyathane Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Gökhan Kılınç liderliğinde, Organ Nakil Koordinatörleri Uzm. Dr. Volkan Yarar, Erdem Oğuz ve Onur Poyrazlı tarafından yürütülen süreçte, yaklaşık 5 saat süren başarılı bir operasyon gerçekleştirildi.
Operasyon sonucunda Arda Ü.’nün kalbi, akciğeri, karaciğeri, iki böbreği ve korneaları nakil bekleyen hastalara ulaştırıldı. Böylece Arda'nın organları 7 hastaya yaşam umudu oldu.
Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Şifa bekleyen birçok insana hayat olma imkânı sunan bu örnek bağış nedeniyle; başta merhum Arda Ü.’ye Allah’tan rahmet, bu yüce gönüllülüğü sergileyen kıymetli ailesine ve süreçte görev alan tüm sağlık çalışanlarına en derin şükranlarımızı sunarız.” ifadelerine yer verildi.
Arda Ü.’nün cenazesi, bugün ailesinin Balıkesir’deki evinin önünde helallik alınarak son yolculuğuna uğurlandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: