“Arslan Kükredi”

Arslanla, aslan arasında anlam farkı yoktur. Neyse. Edremit belediye başkanı S.H.ARSLAN giderayak şifahi olarak bir bomba patlattı. Resmi bir kabulü yok. Ne dedi. Personel maaşlarını %30 arttırdım. Totale vurursan 800 milyon. 1 milyonda borç bıraktın. Aklı sıra intikam alacak. Sen SEÇİLECEK OLANDAN DEĞİL Edremit halkından intikam alma çabasındasın.

Farz edelim hal böyle. Ben seçilecek başkanın yerinde olsan Hasan beyin oturduğu mahallenin çöplerini bir ay, 1.5 ay aldırmam. Sonuçta mahalleli ARSLAN’ı MAHALLEDEN KOVAR. Bir başka ihtimali daha var. Bir işi üç kişi yapıyorsa 2 sini işten çıkarırım. Yani personel kıyımı yaparım. Olan kime olur ? elbet çalışan personele… Kimsede yeni yönetimi suçlayamaz. Ortaya bilançolar konur. Belgeli olarak savunma yapılır, kazanan, yine seçimi kazanan olur… ARSLAN, MAAŞ DAĞITI KONUSUNDA PERSONELE NE KADAR ACI ÇEKTİRDİĞİNİ UNUTMUŞ OLMALI. Hala maaş bakiyesini alamayan personel  var mı yok mu? TÜMDENİZ KAZANMIŞ OLSAYDI BU BORÇLARI kimin bıraktığını nasıl deklare edecekti..5 yıl Başkan yardımcılığı yapmış kişinin hiç mi personele borcu yoktu..

***********

ERTAŞ

Seçimi, kazandığı takdirde. HUKUKTAN SORUMLU Başkan yardımcısı hazır. Yıllarını Adliye koridorlarında geçiren ve geçirmekte olan bir hukukçu var, yanı başında. İMARDAN Sorumlu başkan yardımcısına gerek, yok. İMARIN kitabını kendisi yazmış gibi, yıllarını inşaat sektörüne adamış ekmeğini bu yoldan kazanmış ve kazanmakta olan bir kişilik. Piyasa araştırması satın alma, ticari ilişkilerden sorum olacak başkan yardımcısı da hazır… ŞEHİR PLANCISINA İHTİYAÇ VAR. Halen belediyede bu konu da ismi var olan kişi var ama bugüne kadar neden ismini, kişiliğini bilmiyoruz onu ben bilemem giden arkadaşlara sormak lazım.

Müteahhitten başkan olmaz diye manşet atan yerel gazete oldu. Bal gibi olur. Yeter ki oturduğu koltuğun sahibinin hak olduğunu bilsin o yeter..Müteahhitten vekil oluyor da Belediye başkanı neden olmasın… Kazanması durumunda ERTAŞ’IN ÇOK İYİ KADRO KURMASI KAÇINILMAZDIR..

Kankalık taslayanlardan uzak durması gerekir… Savaştan çıkmış hale dönen cadde ve sokaklara öncelik verilmesi gerekir.. ARSLAN yönetimi giderayak EMİTT fuarına katılmış..Bu sokakların fotolarını haiz broşürlerde dağıtımı acaba..?

*************

DAMACANA SU

Gençliğimde İstanbul da, HAMİDİYE cam damacana şişe ile iyi su alırdık .Damacananın ağzı dolum yerinde mühürlenirdi. İçmeye doyamazdık.. Dolum yeri aynı zamanda mesire alanı idi. Halk buraya gider pikniğini yapar aracı olan bir iki damacana içme suyu alırdı. Gel zaman git zaman Teknoloji aylakları ile PLASTİK şişeler dünyaya geldi..Bu plastik şişelerin güneşte fazla durması halinde kansorejen kimyasallar ürettiğine ulaşıldı…Bu plastik damacanalara bile depozit ödüyor vatandaş.

Acaba diyorum plastik şişeleri icad edenler toplu katliam yapmak için mi icad ettiler!!!

Akçay’ın neredeyse tamamı artezyen suyunu içmekte.Bu Akçay, Akçay olalı böyle..Peki arada sırada bu artezyen suların tahlillerini yapabilecek bir kurum oluşturulamaz mı?

***************

EDREMİT VE BÜYÜK ŞEHİR….

Büyükşehir’in Edremit kolu bizim gazetenin karşısında Edremit belediyesinin yaptığı çocuk parkının hemen yanını sağlı sollu araç geçişleri için yol yapan BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ SORUYORUM..Siz trafiği rahatlatma için yolu yaptınız yoksa ARAÇ parkı mı yaptınız. Bu yetmiyormuş , gibi bizim paramızla kaldırım yaptınız, kaldırım mı oto park mı ? MEVCUT ALAN kadastroda ne olarak tanımlanmış.Burada 4 eski zeytin ağacı vardı., üç metre geriye çekmek için kökten çıkardınız yeniden diktiniz..O ağaçlar yara aldı mı almadı mı?

*************

GAZETE OKUMAK

İnterneti bahana ederek,atanmış ve seçilmişler yazılan makaleleri okumuyorlar.Sorduğunuz ZAMAN internetten okuyorum.Okuyorsan neden bilgi akışında bulunmuyorsun.Yalan. İşlerine gelmiyor..

Devlet yönetiminin ortaya attığı kesin talimat. Gazete okumayın.Makale nedir yahu at kenara DİYEN BİR ZİHNİYETİN tutumu..Bütün kamu kurumları Edremit te sus pus. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın…Orman var ,TARİM var, Belediyeler var. Özel kurum olarak ELEKTRİK ŞİRKETLERİ VAR.ŞİMDİ DOĞAL GAZ şirketi var..Hiç ama hiçbiri son 5 yıldır basınla ilişkisini kesti..Devran böyle yürümeyecek bilmiş olun.. Ne iş yaptığınız belli olmasın diye size verilen talimat., bir gün gelecek bumerang gibi size dönecek..Susma sustukça sıra, sana gelecek hesabı…

************

BALIKESİR DE SİYASET

Panayıra dönmüş gibi hal var deniyor..Geçen gün de yazmıştım..Turhan Çömez neden bu kadar suskun diye. Ne gibi panayır eğlenceleri sahneye konacak önümüzdeki birkaç gün içinde meydana çıkar..Çömez, AKP’DEN İNTİKAM ALMAK İÇİN meral HANIMI İKNA EDİP,CHP ile kapalı kapılar ardında bir pazarlık yaparak A.Akın’nın geri çekilmesi gibi panayır eğlencesi mi organize edilecek sokakta da bu KONU ÇOK KONUŞULMAKTA..Yani nasıl olsa verdiğimizi hangi sözün arkasında durduk ki gibi bir formatla , AKIN’nın geri çektirmek gibi, gibi…Siyaset bu..ADI İLE malum bataklık..

**************

AB’DEN 400 MİLYON AVRO DEPREM YARDIMI..

İyi para, geri ödemesi de yok deniyor..Çarpın Törkiş para ile..Ülkemiz de ekranlara çıkıp kendi isimlerinin reklamlarını yaptıran iş dünyasında bir çok kişi hala ekranda vaad ettikleri parayı ödemediler.İktidar üzerine neden gitmiyor ? Gavur dediğimiz ülkeler, ağızlarından ne çıktı ise anında ödemeler yaptılar…Toplanan paraların tamamı ne kadardır, ne kadarı bu deprem bölgelerine akmıştır. Neden hala çadırlardı yokluk içinde yaşatılıyor insanlar.Sonra Yaş günü kutlar gibi 6 ŞUBAT’ta kutmalaya gider gibi Bölgeye çıkartma yapılıyor.Eee o halde bir yıl daha bekleyeceğiz kutlama !!! için …

***********

ED- BEL

Karla aldığı şirketi BATAKLIK GAZINA ÇEVİRENLERDEN HESAP SORULACAK MI SORULMAYACAK MI.

Çengel bulmaca da çok sık sorulan bir soru vardı. “ koruyan “ Yanıtı ARKALI..

Evet ED-BEL VE belediyeyi bugüne kadar kim koruduysa ondan da hesap sorulması gerekmiyor mu?

En ufak çay ocağının yıl sonu bilançosunu yayınlayan BİR İbrahim YAKIN vardı. Kemiklerini sızlatan bugünkü yönetim, o minik çay ocağının bilançosundan da utanmıyorlar.

ED-BEL dahil bütün belediye üst kademelerinde çalışmış olanlardan geriye dönük mal beyanları istenmeli ,Kimler dubleks ev aldı, kimler şato gibi villa yaptı. Kimler traktörden inip mersoya bindi. Tek tek sorgulanmalı..Yetim hakkı var.İnsanlığın hakkı var..Koruyanın da elbette…

**

DÜŞÜNCENİN BİTTİĞİ YER

“MP’DEN BÜYÜK İKRAMİYE.KAZANAN ORTADA YOK”

By. gazeteler

BİZDEN NOT; O ONUN HAKKI. SOKAKLAR EŞKİYA DOLU

VALLA ADAMI DAĞA KALDIRIRLAR, HANGİ DAĞA

KALDIRDIKLARINI KİMSE BULAMAZ !!!

…………………………..

ÇÜŞ

İstanbul boşalmaya başlamış. HANİ ŞU TAŞI TOPRAĞI

Altın olan şehrimiz. Şimdi taşa toprağı siyanür oldu herhalde

…………………………

BÜYÜTEÇ

Akçay Cumhuriyet bulvarı. BBB’nin mi Edremit belediyesinin

Envanterinde mi bilemiyoruz hala. Bulvar çöküyor diye defalarca

Yazdım.Oralı olan olmadı. Çöktüğü zaman hatırlarlar..

………………………….

KULAĞINIZDA KÜPE OLSUN

İnsanın yüzü mü yoksa, kalbi mi kendini anlatır

Rahmi TURAN

YORUM EKLE