Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, CHP İlçe Başkanı Fatih Ayyürek ile CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ergin Kocaman’ın CHP’den aralarında İlçe Gençlik Kolları Başkanı’nın da olduğu 41 kişinin AK Parti listesinde bulunduğuna ilişkin iddiaya, Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca’dan jet hızıyla yanıt geldi.
Üyelik konusunda ciddi bir Akliste programı ile çalıştıklarının altını çizen Çakırca, Ayvalık’ta özellikle üye kayıtları konusunda son derece titiz çalıştıklarının altını çizdi.
Ayvalık CHP İlçe Başkanlığının açıklamalarına sert tepki gösteren Melih Çakırca, “Üyelerimiz bizzat partimize müracaat eder ve üye formunu doldurarak ıslak imzasını atar ve bizim partimize üye olur. Tıpkı Ayvalık CHP Gençlik kollarının Başkanı Ergin Kocaman’ın 2011 yılında bizzat şahsıma kimliğiyle müracaat edip, AK Partiye üye olduğu gibi. Üstelik 3 yıldır CHP’de Gençlik Kolları Başkanlığını yaptığı söylüyor. O zaman bende kendisine şunu sorarım; İsminiz AK Parti de bulunmuyor ise bunun izahı nedir? Bizzat üye olduğunuz ve 2012 yılında da istifa etmişsiniz. Hangi ara gidip CHP’ye üye oldunuz?” diye sordu.
AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Çakırca yaptığı açıklamada, “Basit birde örnek vereyim. CHP Gençlik Kollarında yönetici olarak çalışan Burak Gelici de CHP’den dilekçeyle istifa etti ve AK Partiye üye oldu. Ama halen daha ne hikmetse CHP’de üye gözüküyor. Vah CHP Vah… Nasıl bir yüz anlayamadık. Siz CHP’yi de avutuyorsunuz. Ne perhiz ne lahana turşusu… Aynaya bakıp kim kimi avutuyor görünüz” dedi.
Açıklamasında CHP Ayvalık İlçe Başkanı Fatih Ayyürek’e de cevap veren Melih Çakırca, “Sayın CHP Ayvalık İlçe Başkanı Fatih Ayyürek’e gelince; kusura bakmasın. Ücretsiz fotokopi çekme, sabahları çorba dağıtmakla gençleri üye yapamazsınız. Listede yıllardır partilerine emek veren arkadaşları varmış. O halde, isimlerini açıklayın kime üye olup olmadıklarını üye formları ile karşılaştıralım” ifadelerini kullandı.
“ASIL CHP İÇİN HER ŞEY MÜBAH”
Siyasi partilerin üye kayıtlarına her yıl Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İki kez güncelleme yapıldığını vurgulayan Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca, “Maalesef mükerrer üyelikler oluyor. Her zaman olmuştur. Bundan sonra da olmayacak diye bir şey yoktur. Ama geçmişten de CHP’lilere bir örnek vermek isterim. Eski genel başkanınız Sayın Deniz Baykal nasıl bir rozet töreninde kara çarşaflı bir kadına laik CHP’ye üye olarak katmışsa ve yine İzmir milletvekiliniz İzmir’de nasıl ki bir rozet töreninde Sayın Deniz Baykal gibi kara çarşaflı bir kadını partinize üye olmasını sağladıysa, o zaman asıl CHP’nin oy adına üye yapma adına her yol mubahtır. Bu mantıkla, Atatürk’ün adını ağzından düşürmeyen her defasında Atatürk’ün partisi olduğunu deklare eden CHP bu resimlerle Atatürk’e karşı nasıl bir devrim yaptığınızın kanıtıdır. Çünkü sizler, Atatürk İlkelerine ihanet ediyorsunuz ve siyaseti istismar ediyorsunuz. Atatürk Türkiye Cumhuriyetinin Büyük kurtarıcı önderidir ve herkesin ulu önderidir, sadece sizin değil” diye konuştu.
Çakırca açıklamasını; “AK Partinin Türkiye genelinde kayıtlı üye sayısı 8 milyona yaklaşmıştır. Dünyada birçok devletin nüfusundan fazla olan bu sayıdaki hedef 15 milyon’dur. AK Parti milletin ihtiyaç hissettiği için kurulmuş bir partidir. Millet AK partiye akıyor. Ak partili olmak istiyor” sözleriyle noktaladı
AYVALIK AK PARTİ’DEN CHP’YE JET YANIT
Yayınlanma :
25.12.2012 21:36
Güncelleme :
25.12.2012 21:36


Haberimiz ile ilgili ayrıntılı fotoğraflara aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz:
- Facebook: Körfezde Haber
- Facebook: Balıkesir Körfezde Haber
- Facebook Grubu: Körfezde Haber
- Twitter: Körfezde Haber
- Instagram: Körfezde Haber
- Facebook: Körfezde Haber Ajansı
- YouTube: Körfezde Haber TR
Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta.
Körfezde Haber - Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: