ASF’dan Dünya Tiyatrolar Günü bildirgesi

ASF’dan Dünya Tiyatrolar Günü bildirgesi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Sanat Fabrikası oyuncuları 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle yazılan bildirgeyi sahneden seslendirdi.

ASD Sanat Fabrikası Tiyatro topluluğu adına Dilek Canbay'ın yazdığı bildiride, “Dünyamız var olduğundan beri her çağın insanı büyük değişimler yaşadı ve kendi çağına göre üstesinden gelmeyi başararak gelişti. Bizler de son yıllarda, daha önceden karşılaşmadığımız, bilmediğimiz büyük değişimlerden payımızı aldık, hastalıklar,  afetler, savaşlar gibi...”ifadeleri yer aldı.

Canbay okuduğu bildiride, “Teknoloji çağında yaşayan insanlar olarak artık sadece kendi etrafımızda olan olayları değil dünyadaki  gelişmeleri, değişimleri, adeta  yanı başımızda gibi yaşamaktayız. Her türlü duyguyu adeta tek bir kalp gibi hissetmekte ve bunu hiç tanımadığımız, dünyanın bir ucundaki başka bir insanla paylaşabilmekteyiz. İyilikte, acıda, mutlulukta, yoklukta en büyük dayanma gücü paylaşmaktan geçer. Tiyatro bu paylaşımın binlerce yıl önce atılmış temelidir. Bir bilgisayar ya da telefon ekranından sağlanan bir tatminin ötesinde, birlikte, bir arada olmanın adeta somut varlığını sunar bize. Çünkü tiyatro iyileşmek, onarmak, güzelleştirmek için yapılan ve bir araya getirmeyi amaçlayan, herkesin eşit paydada buluştuğu ritüellerle başlamıştır ve özündeki bu ışıkla sanat yolunu aydınlatmaya devam etmektedir. Zor günler diye nitelediğimiz bu zamanda, bizi bir araya getiren, özgürleştiren, aydınlık düşünmemizi, farklı görebilmemizi sağlayan, duygularımızı iyileştiren bu ışığın altında olmak bir lütuftur.  Yazarı, oyuncusu, yönetmeni, tüm sahne arkası çalışanları, teknik ekibi ve olmazsa olmazı seyircisi ile tamamen insandan oluşan ve insan için olan Tiyatronun 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kutlu olsun” açıklamasında bulundu.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160