Ayvalık Belediye Başkan Adayı Mesut Ergin

Ayvalık Belediye Başkan Adayı Mesut Ergin

“Ekmeğimizi, Aşımızı, bölüşmeyi bilelim; İyilikleri her daim çoğaltalım ki dünyamız, ülkemiz, Ayvalık’ımız herkes için yaşanılabilir bir yer olsun.

Ayvalık Belediye Başkanı ve CHP Ayvalık Belediye Başkan adayı Mesut Ergin, Ayvalık köylerinde ardı ardına vatandaşlarla buluşuyor. Akçapınar köyünde de vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Ergin, yine coşkuyla karşılandı. Her gittiği köyde büyük bir ilgi gören belediye başkanı Mesut Ergin bu bulaşmalarda, “Ekonomik krizden etkilenen yurttaşların bu duruma artık ‘dur’ demesi gerekiyor” diye çağrı yapıyor.

Kimsenin yoksul kalmamasını, sosyal yardımlara muhtaç olmamasını vurgulayan Başkan Ergin, “Bu ülkede milyonlarca insan devletten bir şekilde yardım almaya çalışıyor. Buna 'dur' dememiz lazım. Milletimizin neyi eksik? Çalışkan bir milletiz, toprağımız var, kaynaklarımız bol, aklımız da var. Neden doğru düzgün planlama yapılmıyor? Genç Atatürk cumhuriyet döneminde o günün koşullarında bile yurdun dört bir yanında fabrikalar açılmış. Bugün artık neden yeni fabrikalar açılmıyor? Neden kendi kıymetlerimizi değerlendiremiyoruz? Bunlar kötü yönetimden. Bu ülkeyi yönetenler, daha fazla nasıl kazanırızın hesabını yapıyor. Kimler zengin oldu? Yıllardır sizin sahip olduklarınızı alıyorlar. Yerel seçimlerdeki başarıyı dört yıl sonra genel seçimlere taşıyıp; Türkiye’miz, Balıkesir’imiz, Ayvalık’ımız, köylerimiz hak ettiği refaha kavuşacak. O nedenle 31 Mart akşamı o sandıklara sahip çıkın” diye konuştu.

Balıkesir, Körfez bölgesi ve Ayvalık’ın bir tarım ve ticaret kenti olduğunu hatırlatan Belediye Başkan Mesut Ergin, bu bölgede tarımın gerilemesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Tarımın desteklenmesiyle ilgili sorunların bulunduğunu ifade eden Başkan Ergin, şöyle konuştu:

“Bu bölgede çok kaliteli ürünler yetişiyor. Ancak yerine madenler yapılmak isteniyor. Kuzey Ege Bölgesi, önemli bir tarım havzasıdır. Bu avantajını, Türkiye’nin gelecekte yaşayacağı gıda krizine karşı önemli bir sigorta olarak görüyorum. Çiftçilerimizin kazancını en yüksek düzeyde tutacak şekilde desteklemeliyiz. Hükümetin bugüne kadarki performansına bakın. Tarımı bitirdiler, hayvancılığı bitirdiler. O nedenle onların bu alanlara önem vermeyeceğini biliyoruz. O nedenle yerel yönetimlere, yani bizlere büyük sorumluluk düşüyor. Aşımızı, ekmeğimizi bölüşelim. İyilikleri çoğaltalım ki dünya herkes için yaşanılabilir bir yer olsun. Bu bir belediye başkanlığı seçim yarışı değil. Bu demokrasi seçimidir. Hak, hukuk, adalet ve tam bağımsız bir Türkiye için yapılması gereken bir seçimdir. Çocuklarımızın, toplumun geleceği için sandıklara gidelim.”

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2024, 11:40

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER