AYVALIK EVRENSEL DEĞERLER DERNEĞİNDEN KUTLU DOĞUM KONFERANSI

AYVALIK EVRENSEL DEĞERLER DERNEĞİNDEN KUTLU DOĞUM KONFERANSI

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Evrensel Değerler Derneği tarafından düzenlenen konferansta konuşmacı olan Araştırmacı-Yazar Mehmet Akar, yüzlerce davetliye hitap etti.
Ayvalık’ta önceki gün saat 21.00’de Çınar Düğün Salonunda, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle gerçekleşen etkinlikte,  Araştırmacı-Yazar Mehmet Akar, ‘Hz. Muhammed’in(SAV) Nurani Hayatı’ını anlattı.
Konferansa; Ayvalık Müftüsü Mehmet Emin Karataş, Ak Parti Ayvalık İlçe Teşkilatı Üyeleri, Ak Parti Altınova Belde Başkanı İbrahim Ümit Şen ve yaklaşık 700 vatandaşın katıldığı gözlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Hz. Muhammed’in (SAV) son günün anlatıldığı gösterimi sinevizyon yardımıyla izlettirildi.
Gösterimin ardından kürsüye gelen Araştırmacı-Yazar Mehmet Akar, Allah’ı unutanın huzura kavuşmasının mümkün olamayacağını belirterek, Dünyada mal sahibi olmak, rüyada define sahibi olmaya benzer. İnsanların dünyada her defasında Allah’tan kendisini hoşnut edecek şeyleri istiyor. Ama Allah’tan aldığı şeylerle, Allah’ı hoşnut etmeyecek şeyler yapmaya çalışıyor. Onda bile bir fayda arıyor. Hâlbuki günah, insan tabiatına terstir. Arapça’da günah, sıkıntı demektir. Sıkıntıdan mutluluk çıkmadığı gibi, yaklaşık 7 milyar nüfusu olan yeryüzünde hiçbir insan günahtan mutluluk bulamadı” dedi.
 
“HZ. PEYGAMBER ÖRNEK ALINACAK EN İYİ MODELDİ”
Akar, “İnsanlık, Hz. Muhammed’i (SAV) yitirdiğinden bu yana güneşsiz günler geçirmektedir. O kâinatın güneşi idi. O bütün insanlığı ebedi saadete götürmeyi başarmıştı. Sevgili peygamberimiz her sahada konuşmuştur. Hiçbir insanın hayatına dair ayrıntısını bilmiyoruz. Ancak peygamberimizin hayatının 24 saatini nasıl yaşadığını biliyoruz. Çünkü onun talebeleri yani sahabe efendilerimiz onun yakınında onu yakından gördüler ve yaşantılarını ona göre düzenlediler. Çünkü O dünyadaki örnek alınabilecek en iyi modeldi ifadelerini kullandı.
Müslümanların, Hz Muhammed’e minnettar olduğunu vurgulayan Araştırmacı-Yazar Mehmet Akar, “Çünkü bizim hakiki rehberimiz Hz. Muhammed’dir. Bizim saadetimizin kaynağı O’dur.  Bizler eğer Hz. Muhammed’i tanımazsak, ahmağa döneriz. Akılsız divanelere döneriz” diye konuştu.
Konferansın ardından Akar, günün duasını yaparak kürsüden ayrılırken, etkilik süresince Hz. Muhammed (SAV) için getirilen salâvatların duasını ise Ayvalık Müftüsü Mehmet Emin Karataş yaptı

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2012, 19:15
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER