AYVALIK SİLİVRİ’DE

AYVALIK SİLİVRİ’DE

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 66'sı tutuklu 275 sanığın yargılandığı ve 4 yılı aşkın süredir devam eden ‘Ergenekon’ davasının önceki gün 270. duruşması yapıldı.
  Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden de yaklaşık 100 kişilik gurubun 3 otobüsle katılarak, cezaevi önünde toplanan mahşeri kalabalığın arasında yerini aldığı gözlendi.
Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şube Başkanlığı’nın yanı sıra Ayvalık CHP ve Ayvalık İşçi Partisi üyelerinin de katılarak Silivri’de tutuklu bulunanlara destek verdikleri mahşeri kalabalığın; yargılama sürerken, askerleri ve mavi bereli komandoları aşarak kapıdan içeri girmesi sonucunda; kalabalık gruba robocopların su ve biber gazı sıktığı gözlendi.
Davada, mahkeme heyeti ve avukatların söz tartışmalarının devam etmesi üzerine İlker Başbuğ’un duruşmayı terk ettiği belirtildi.
 
ÜZGEÇ’TEN SERT TEPKİ
  Silivri’deki duruşmaya katılan Ayvalık ADD Başkanı Ahmet Üzgeç, Türkiye’de hiçbir şekilde hukukun olmadığını düşünmeye başladığını belirterek, Dünyada hukuksuzluğun kol gezdiği bir yer varsa o da Silivri’dir. Sanık sandalyesinde oturan İlker Başbuğ’a söz istemesine rağmen söz verilmiyor. Yetmiyor, üstüne üstlük mahkeme heyeti tarafından, Başbuğ’un söz istemediği zabıtlara geçiriliyor. Burada bulunan herkes hukuksuzluğun farkındaydı” dedi.
  Hazırlanan bir senaryonun sonunda, Silivri’de yargılananlar tutuklu olarak içeride terörist muamelesi görürken, bu sanıkların aleyhinde gizli tanıklık yapan gerçek teröristler dışarıda elini kolunu sallayarak gezdiğini belirten Üzgeç, “O Genel Kurmay Başkanı terörist ise, O’nu oraya atayanlar da bu suça ortak olması gerekmez mi? Bu atamayı yapan da en az O’nun kadar suçlu değil midir? Adalet duygusunu taşıyan, birazcık vicdanı olan insanlarda adaletin bir gün kendilerine de gerekeceğini asla göz ardı etmemelidirler” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2012, 19:32
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER