Ayvalık’ta elektrik zamları ve hayat pahallılığına kırmızı kart

Ayvalık’ta elektrik zamları ve hayat pahallılığına kırmızı kart

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, ülke genelinde yaşanılan hayat pahallılığı ve son günlerde gelen elektrik faturalarına Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi tarafından düzenlenen bir eylemle tepki gösterildi.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in de katılarak destek verdiği eylem, ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önünde gerçekleştirildi.

Muhalefet partilerinin başkan ve yöneticilerinin de katıldığı eyleme, Bölgesel Amatör Lig (BAL) grubunda şampiyonluk mücadelesi veren Ayvalıkgücü Belediyespor’un taraftarları da destek verdi.

Hayat pahallığı ve elektrik zamlarına yönelik dövizlerin eşliğinde gerçekleşen eylemde konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, Cumhuriyet tarihi boyunca bu kadar kısa bir zamanda görmediğimiz, sürekli yağmur gibi yağan zamlardan bunalan işçi, çiftçi, emekli, esnaf,  memur her kesimden halkın kendi sesini bu zamların muhataplarına aracısız amasız, lakinsiz,  fakatsız direk kendilerine duyurmak için toplandıklarını söyledi.

ADD Ayvalık Şube Başkanı Üzgeç yaptığı açıklamada, “Biz Atatürkçü Düşünce Derneği olarak hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin yurttaşlarımızın kime oy verirse versin zamlardan mağdur olan geçinemeyen ayı aya yetiştiremeyen tüm kesimlerin ortak sesi olarak yapılan fahiş zamları protesto etmek için toplanmış bulunuyoruz. Çekilen sıkıntılar bizzat bunu yaşayan insanlarımızın ağzından duyulmalıdır. Ama izin verirseniz 4 Şubat gecesi Samsun’da yaşanan, Türkiye’yi derinden yaralayan olayla ilgili bir açıklama yapmak isteriz. Atatürk anıtına halat bağlayıp araçla çekerek yıkmaya çalışan meczuplar, ülkenin ve halkın içinde bulunduğu bu zor dönemde halkı kin ve düşmanlığa tahrik ederek toplum kesimlerini bir birine düşürmeye çalışan emperyalizmin yerli işbirlikçileridir. Bunların bilmedikleri şey,  bu topraklarda milli mücadelenin başladığı şehir olan samsunda dahil her karış toprağı kanla sulanmış bu kadim Anadolu topraklarını bize vatan yapan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına yapılan saldırının karşılıksız kalmayacağını askeri ilk kurşunun atıldığı Ayvalık’tan bir kez daha hatırlatmak istiyoruz” dedi.

 

“SAMSUN’UMUZUN ONUR ANITINA KASTEDEN BU SON İHANETİ DE LANETLLİYORUZ”

Cumhuriyetin kuruluş felsefesine, Atatürk ilke ve devrimlerine, özellikle demokrasinin olmazsa olmazı laikliğe ve Atatürk’ün manevi kişiliğine yönelik saldırıların giderek arttığını üzüntü ve kaygıyla izlediklerini kaydeden Ahmet Üzgeç, “Bu saldırıların beyinleri yıkanmış kiralık faillerinin; ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyecek kadar vatan ve millet bilincinden yoksun meczupları, alternatif tarih yazıcılığına soyunmuş sözde akademisyenleri, 21. yüzyılda saltanat ve hilafet özlemiyle yanıp tutuşan üniter ulus devlet karşıtı tarih cahillerini baş tacı eden kimi bildik çevrelerden cesaret buldukları ortadadır. Öte yandan; Mobese kameraları İle her yer ve herkes izlenirken, şehrin ortasındaki Atatürk Anıtı’na araçla yanaşılıp, dakikalarca halatlar bağlanmak ve araçla çekilmek suretiyle gerçekleştirilmeye çalışılan bu saldırının nasıl olup önlenemediği de ayrıca açıklanmaya muhtaçtır. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak bütün bu alçak saldırıları olduğu gibi, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın simge şehri, Atatürk’ün kutlu yolculuğunun ilk adımı, Gençlik ve Spor Bayramı ile onurlanmış Samsun’umuzun onur anıtına kasteden bu son ihaneti de lanetlemekte, süreci sonuna kadar izlemeyi görevi saydığını kamuoyu ile paylaşmaktadır. Cümle hainler ve cesaretlendikleri iklimi yaratan aymazlar bilsinler, biz buradayız. Kuvayı Milliye şehitlerimizden emanet bu Aziz Vatan’da, ‘Gökte yıldız, denizde kum tükenir Mustafa Kemal’ler tükenmez’ Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Cuma günü Tüm Türkiye’de İl ve İlçelerde bulunan Şubelerimiz gibi bizde savcılığa giderek suç duyurusunda bulunduk ve açılacak davaya müdahil olduk takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

 

VATANDAŞLARA MİKROFIN UZATTI

ADD Ayvalık Şube Başkanı, Samsun’da Atatürk’ün onur anıtına yapılan saldırı ile ilgili açıklamaların ardından mikrofonu hayat pahallılığı ve elektrik zamlarına tepki gösteren vatandaşlara uzattı.

Vatandaşların içinde bulundukları ekonomik sorunları dile getirip, hayat pahallılığının önüne geçilmesi ve elektrik zamlarının derhal geri çekilmesine ilişkin taleplerini aktarmasının ardından konuyla ilgili basın açıklamasını seslendiren ADD Şube Başkanı Üzgeç, “Aramızda emekli, esnaf, işçi, memur, çiftçi herkes burada, ortalama her üründe zam oranı yüzde 100 üzerindeyken TÜİK yıllık enflasyonu yüzde 36 açıklandı. Bunun gerçek olmadığını herkes biliyor asgari ücretlinin enflasyonu farklı, sarayın enflasyonu farklı olmasına rağmen asgari ücretliye yüzde 50 zamla 4 bin 250 lira, işçi ve emeklisine yüzde 25, memur ve emeklisine ise yüzde 30 verip Temmuz’a kadar enflasyona ezdirmeyeceklerini büyük bir müjdeyle açıklayan ekonomist yöneticilerimiz bu zamları da çok görmüş olacaklar ki, ekmekten akaryakıta, elektrikten gıdanın her çeşidine giyimden gübreye inşaat malzemelerinden tekel ürünlerine kadar her şey yüzde 100 ün üzerinde zamlardan nasibini aldı ve halk çarşıya pazara çıkamaz geçinemez oldu. Halk çarşı pazara çıkamayınca esnaf satamaz, sattığını yerine koyamaz oldu. Şimdi elimizdeki kırmızı kartları havaya kaldırıyoruz ve bu zamlar için Ankara’ya dönerek düdüklerimizi çalıyor halkın kırmızı kartını enflasyonu yüzde 36 açıklayan TÜİK’e gösteriyoruz” diye konuştu.

20 yıldır üretim ekonomisinin terk edilip, yerine Cumhuriyet tarihi boyunca elde edilen ne kadar ekonomik kazanımlar ve değer varsa haraç mezat satılarak özelleştirme yapılarak, üretimde ve tüketimde dışa bağımlılığın had safhaya ulaştığını savunan ADD Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, “Fabrika yapıp istihdam sağlanarak üretmek yerine kıt kaynaklarla yapılan yollar, köprüler, hava alanları hastaneler bugüne gelmemize sebep olan dolarla ihale edilip geçilmeyen yol ve köprülerden bu halkın parası yandaşlara aktarılmıştır. Vergileri halk ödediğine göre halkın parasıyla yapılan ne kadar ekonomik değer varsa hemen kamulaştırılmalıdır. Kamu hizmetleri devlet eliyle yapılmalıdır. Bunun için bir uyarıda daha bulunuyor ve sorumlulara, bir kırmızı kartta bunun için gösteriyoruz. Ankara duy sesimizi” dedi.

 

KIRMIZI KARTLARINI GÖSTERDİLER

Basın açıklamasının aralarında vatandaşlara mikrofon tutmayı sürdüren Ahmet Üzgeç, “Bir malın üretilmesi aşamasında üç şeye ihtiyaç vardır. İş gücü yani emek, hammadde yada yarı mamul ve enerji.Türkiye dünyada en ucuz işgücüne sahip yerlerden biri sanayide üretim için hammaddenin  önemli bir bölümü dışa bağımlı döviziniz varsa  alırsınız yoksa üretemezsiniz. Enerjide de dışa bağımlıyız 100 bin megawat üretimimiz var diye böbürleniyoruz ancak sanayici esnaf vatandaş elektriğe çarpılmış neye uğradığını şaşırmış aydınlatmasını dahi kapatmış, ampulünü de söndürmüştür. Mum ve gaz lambasına geri dönmeye, buzdolaplarının fişini çekip,  tel dolaplarına kullanmaya başlanmıştır. Elektrik zamlarına tepkimizi ve Elektriğin kamulaştırılması üretim ve dağıtımını tekrar devlet eliyle yapılması için, Bir Kırmızı kartta bunun için gösteriyoruz. Ankara duy sesimizi” açıklamasında bulundu.

Hükümete yönelik eleştirilerini sürdüren Başkan Üzgeç, “Yaptıkları onca şey karşısında o kadar çok kırmızı kart göstermek gerekiyor ki bunların hepsini burada sayıp anlatmak mümkün değil” dedi.

Basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kakabalık grup, ligde şampiyonluğa oynayan Ayvalıkgücü Belediyespor’a destek vermek için Hüsnü Uğural Stadyumu’nda karşılaşmaya gitti.

(Suat Salgın)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160