Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, AK Parti İlçe Başkanı Betül Akın önemli bir müjde verdi. Akın, Ayvalık'ta 400 teknelik yeni bir balıkçı barınağı inşaatının bu ay içinde başlayacağını duyurdu.
Barınak, Ayvalık'ın Yunus Emre Sahili'nde yapılacak. Geçmişte yaşanan şiddetli fırtınalarda, bağlı teknelerin parçalanması ve batması nedeniyle küçük balıkçılar ve tekne sahipleri büyük maddi kayıplar yaşamıştı.
Proje, AK Parti milletvekilleri ve dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı'nın girişimleriyle planlanmış, eski Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu da projeyi hızlandırmıştı.
Başkan Akın, projenin tamamlanmasının ardından Sefa Mevkii'nde büyük tekne barınağı inşaatına da başlanacağını belirtti. Böylece Ayvalık'taki denizcilik sektörünün güçleneceği ifade edildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: