Ayvalık’ta gaziler günü coşkusu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; 100 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ’Gazilik’ unvanı verilişinin yıl dönümü olan Gaziler Günü düzenlenen sade bir törenle kutlandı.

Ayvalık’ta gaziler günü coşkusu

Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda saat başlayan törene; Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Personel Albay Hakan Dağ, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ayvalık Şube Başkanı Mehmet Kıranoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, daire amirleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Protokol üyeleri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından tören saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın bir ağızdan okunmasıyla devam etti.
Törende; konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ayvalık Şube Başkanı Mehmet Kıranoğlu 19 Eylül Gaziler Günü’nü Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlığını taçlandığı gün olarak niteledi.
19 Eylül 1921 tarihinde emsalsiz zaferin anısına Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘gazilik’ unvanının verildiğini hatırlatan Kıranoğlu, “Bugün; 19 Eylül 1919’da, 1922 yılında, Kurtuluş Savaşı’nda 1950’de Kore’de, 1974’de Kıbrıs’ta savaşan muharip gazilerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi üniter yapısı, toprak bütünlüğü uğruna, vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis ve tüm muharip gazilerin şeref günüdür” dedi.

Kıranoğlu’nun ardından Üsteğmen Mustafa Koç günün anlam ve önemini belirten bir konuşmasının ardından tören; protokol ve gazilerin toplu halde çekildikleri hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Tören sonrasında 150 Evler Mahallesi’ndeki eski garajda bulunan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ayvalık Şube binasına geçen Ayvalıklı gazilere; sırasıyla Ayvalık Müftüsü Mehmet Yiğit, AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Mustafa Güren ve ilçe yönetimi, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Fatih Tınas ve emniyet müdürlüğü amirleri, Ayvalık İlçe Jandarma Komutanı Onur Yakan ve jandarma karakol komutanları ayrı ayrı ziyaretlerde bulunarak gazilerin bu özel günü kutladı.
Ayvalık’ta 19 Eylül Gaziler Günü programı; Şehitler Camii, Küçükköy Mahallesi Yunus Emre Camii ve Altınova Mahallesi’ndeki Orta Camii’de okunan Mevlid-i Şerifler ile sürdü.

(Suat Salgın)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER