Ayvalık’ta şiddetli yağış hayatı felç etti

Meteorolojinin “Turuncu alarm” verdiği 7 kentten biri olan Balıkesir’de kuvvetli yağış etkili oldu.

Ayvalık’ta şiddetli yağış hayatı felç etti

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, akşam saatlerinde başlayarak, gece saat 03.00’ten saat 05.15’e kadar etkisini arttıran kuvvetli yağış ilçede adeta hayatı felç etti.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre; metrekareye yaklaşık 70 kilogram yağışın düştüğü Ayvalık’ta,  birçok apartmanın bodrum katlarını su bastı.

Yoğun yağış nedeniyle Çanakkale ile İzmir’i birbirine bağlayan E-87 karayolu kenarındaki Nikita Deresi taştı, yol araç trafiğine geçit vermedi.

Kuvvetli yağış nedeniyle ekili tarım alanları sular altında kaldı.

İtfaiye ekipleri umre ziyareti dönüşünde olan bir midibüsteki taşkın suları arasında kalan bir midibüsteki 22 kişi ile bir evin bodrum katında mahsur kalan iki kişiyi kurtardı.

İlçenin en büyük mahallelerinden 150 Evler sınırlı içinde bulunan Eski Garaj’da işyerlerini de su bastı.

Ayvalık Belediyesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hummalı çalışmalar yürüttüğü ilçede Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de sahadaydı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Ergin, verdiği talimatlarla ekipleri en iyi şekilde yönlendirdi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ergin, Gece saatlerinde ilçemizde etkili olan çok kuvvetli yağış, metrekareye yaklaşık 70 kg düştü. İklim değişikliğine bağlı olarak etkili yağış ve toprağın doygunluk seviyesine ulaşması sebebiyle bazı bölgelerde su taşkınları yaşandı ve Ayvalık’ın alt yapısının tekrardan gözden geçirilmesinin zorunlu olduğunu ve her zaman dile getirdiğimiz alt yapı yatırımlarının bir an önce hızlandırılması gerektiğini bizlere gösterdi. Su taşkını tüm bölgemizi etkileyen Nikita Deresi’nin Devlet Su İşleri tarafından ıslahı en önemli sorunlarımızdan biri ve biran önce çözülmesi gerekli ve bu durum daha sonra olabilecek daha büyük afetler için bize önemli bir uyarı yapmıştır. Hepimize geçmiş olsun, yaralarımızı birlikte saracağız” dedi.

(Suat Salgın)

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2024, 13:10

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER