Ayvalık’ta yunus, keyifle oynarken havadan böyle görüntülendi

Ayvalık’ta yunus, keyifle oynarken havadan böyle görüntülendi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin ilçe merkezindeki iç denizde sahile yakın noktada bir gezi teknesinin şamandırası ile oynayan yunusun oyununu dronla görüntülendi. Bir süre şamandıra ile büyük bir keyifle oyununa devam eden yunus, daha sonra gözden kayboldu.

Dronla Ayvalık’ın sahil şeridini görüntülemek isteyen muhabirimiz kıyıya yakın bir noktada hareket halindeyken denizde yüzen bir yunusu denizde oyunlar oynadığını fark etti.

Sevimli deniz canlısı oyunlar oynarken dron da o anları kayda aldı.

Dakikalarca denizde görüntülenen yunus, bir süre sonra gözlerden kayboldu.

Ayvalık’ın iç denizinin temizlenmesi için uzun bir süredir yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Mesut Ergin, dronla görüntülenen yunusun iç denizde özgürce oyunlar oynamasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Yunusların Ayvalık’ın iç denizinde sık sık görülmeye başladığına işaret eden Başkan Ergin, ”Yunuslar zeki hayvanlardır. Yunusların Ayvalık Körfezi’nde görülmesi iç denizimizin temizliğinin de bir göstergesidir.” dedi.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü’nde sevimli yunusun ilçeyi ziyaret etmesinin de ayrıca anlamlı olduğuna dikkat çekti.

(Suat Salgın)

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2021, 19:59
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER