Bakkal Amca pazar günleri açık

Bakkal Amca pazar günleri açık

Tam kapanma kapsamında Pazar günleri bakkallar açık olacak

 

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların ardından Türkiye 17 günlük tam kapanma sürecine hazırlanıyor.

 

Sürecin oldukça uzun olması nedeniyle vatandaşların ihtiyaçlarını giderebilme konusunda tedirgin olmamaları gerektiğini belirten Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Melih Çakırca, tam kapanma süreci içerisinde mahalle bakkallarının da haftanın 7 günü hizmet vereceğini açıkladı.

Tam kapanma döneminde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayilerinin de açık olacağını hatırlatan Başkan Çakırca, “Engelli vatandaşlarımız dışında; ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir. Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacaktır.” dedi.

Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Melih Çakırca, 17 günlük tam kapanma döneminde ilçedeki mahalle bakkallarının yanı sıra; manav, kasap, şarküteri, balıkçı ve mandıracı gibi esnafların da açık olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, hükümetin pandemiden etkilenen tüm küçük esnaf ve sanatkârlara yönelik yeni ekonomik destek paketlerinin de bir an önce açıklanmasını beklediklerini kaydetti.

 

(Suat Salgın)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER