Balıkesir’e 3 Yeni Mavi Bayrak

Balıkesir’e 3 Yeni Mavi Bayrak

Balıkesir’e 3 Yeni Mavi Bayrak

Türkiye’de mavi bayrak sahibi ilk kamu tesisi olmaya hak kazanan Ayvalık Vilayetler Evi Otelinin Bayrağı göndere çekildi.

Balıkesir Valiliği öncülüğünde yapılan çalışmalarla Mavi Bayraklı plaj sayısı her geçen yıl artıyor. 2022 yılında 3 plajıyla mavi bayrak kazanan Balıkesir, turizmde her geçen gün gücünü arttırıyor. 

Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı ve Vilayetler Evi ev sahipliğinde Ayvalık Vilayetler Evi Otelinde düzenlenen İl Mavi Bayrak Töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Ateş turizmde rekabeti güçlendiren mavi bayrağın ciddi bir sembol olarak tüm dünyada kabul edildiğini söyledi. Başkan Ateş vakıf olarak Türkiye'nin mavi bayraklı plaj sayısında birinciliği yakalamak için büyük gayret gösterdiklerini belirtti. 

Vali Hasan Şıldak ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Ateş tarafından Vilayetler Birliği Genel Sekreteri İsmail Sündük'e Mavi Bayrak Sertifikasının takdim edildiği törende konuşan Vali Şıldak, mavi bayrağın çevre değerlerine saygının tescil edildiği bir sembol olduğunu vurguladı. Şıldak, "Dünyada 80 ülkede verilen, ülkemizde de 90'lı yıllardan itibaren Türkiye Çevre Eğitim Vakfı çatısı altında șekillenen bu süreç ciddi bir gayret istiyor. Bu hamleleri yapmak için hazırlık gerekiyor. Yürüttüğümüz çalışmalarla birini daha kazandırmış olduğumuz mavi bayrağı bugün teslim edeceğiz. Ayvalık Vilayetler Evi, kamuya ait bir tesis olarak mavi bayrak alan Türkiye'deki ilk tesis oldu. Türkiye'de ilk ve tek olmasıyla övünüyoruz. İşletme Müdürümüz ve ekibini şartları kısa sürede tamamlayarak bayrağı göndere çekmeye hak kazandırdıkları için tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Balıkesir’de mavi bayrak sayının artması için çalışmalara devam edileceğini vurgulayan Şıldak, cankurtaranlar tarafından denizden getirilen Mavi Bayrağı göndere çekti. 

Görkemli bir törenle mavi bayrağa kavuşan Ayvalık Vilayetler Evi tertemiz denizi ve plajıyla tatilcilerini bekliyor.

(Bekir Terzioğlu)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER