BBP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI: "BDP BAŞBAKANIMIZA RACON KESEMEZ"

 BBP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI:
- BBP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI: BDP BAŞBAKANIMIZA RACON KESEMEZ
- BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AHMET GÜRHAN:
- KANDİL'DE TÜRK ASKERİNİN POSTALINI GÖRMEK İSTİYORUZ
- NEO-NAZİLERİN TÜRKLERE YAPTIĞI SALDIRILARDA TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BAĞLANTILARI VAR
BALIKESİR - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, KCK operasyonlarını değerlendirerek, Kimse başbakanımıza racon kesemez, buna müsade etmeyiz dedi.
Balıkesir'in Ayvalık ilçesine Van'dan gelen depremzedeleri ziyaret etmek için ilçeye gelen BBP Genel Başkan Yardımcısı Gürhan, Vanlı depremzedelerin kamuya ait sosyal tesislerde barındırılmasıyla ilgili fikrin kendilerine ait olduğunu ve Ak Parti hükümetinin bu fikre sıcak bakarak depremzedeleri bu kamplara yerleştirmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. KCK operasyonlarıyla ilgili AK Parti hükümetinin yapmış olduğu çalışmaları son derece olumlu bulduğunu belirten Gürhan, Hatta bu yasadışı örgütün çökertilmesi adına söz konusu operasyonlarının dozunun arttırılmasından yanayım. Çünkü bize göre KCK devlet içerisinde devlet olmuş bir örgüttür. Bu örgüt uyguladıkları eğitim programlarıyla genç beyinleri etkileyerek dağlara çıkmasını sağlamakta ve dağlarda terör adına neler yapılması yönünde yetiştiren bir örgüttür. Bu örgütün yurt dışında olan beyninin, KCK Operasyonlarıyla kolunun kanadının kesilmesi gerektiğine inanıyoruz diye konuştu.
Türkiye'nin KCK'nın beyin takımını koruyup kollayan devletlere gereken ciddi ültimatomların vermesi gerektiğinin altını çizen Gürhan, KCK'ya destek veren ülkelerin hangileri olduğunu çok iyi biliyoruz. Ama sanki ortada hiçbir şey yokmuş gibi bu ülkelerle ticari ve kültürel faaliyetlerde bulunmayı da sürdürüyoruz. Örneğin bu ülkelerden Almanya ile Türkiye arasında bu anlamda çok sıkı ilişkiler bulunuyor. Bu ülkedeki gurbetçi vatandaşlarımızın birikimlerini Alman bankaları yerine orada bulunan Türk bankalarına kaydırmaları, bir takım ticari faaliyetlerin askıya alınması, 70 milyon nüfuslu Türkiye'de Alman mallarının boykot edilmesi bile bu ülkeye yapılabilecek çok ciddi bir yaptırımlar olacaktır. Çünkü Almanya sınırları içerisinde 10 binden fazla PKK militanı barındırmaktadır. Bize bugüne kadarki hükümetlerin Almanya'ya bu konuda gereken yaptırımları yapmamış olması çok ciddi bir basiretsizliktir. Bize göre Almanya'da neo Nazilerin Türklere yönelik yapmış olduğu eylemlerin altında da bu terör örgütünün bağlantıları yatmaktadır. Çünkü terör örgütünün bu ülkedeki Türk düşmanı guruplarla bağlantısı her zaman olmuştur şeklinde konuştu.
Aydın kesim olarak nitelendirilen gurupların içerisindeki bazı yazarlarla, üniversitelerdeki bazı öğretim görevlilerinin KCK'ya destek vererek KCK operasyonlarının durdurulması yönündeki çağrılarından acilen vazgeçmelerini isteyen Gürhan, Aydın olduğu söylenen bu kesim, savundukları KCK'nın bölgede Türk-Kürt demeden, çoluk çocuk demeden masum insanları ve askerlerimizi hedef aldığını göremiyorlar mı? Bunu göremeyen aydın geçinenler o zaman ebel kafalıdır. O zaman bıraksınlar bu işleri dedi.
Irak'taki terör kamplarına düzenlenen sınır ötesi operasyonlar artarak sürdürülmesi gerektiğinin önemini anlatan Gürhan, Ancak bu harekatların sonuçları da kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Mesela Kandil'in bombalanması ile ilgili bizler sadece Genelkurmay'ın verdiği sınırlı bilgilere inanmak zorunda kalıyoruz. Eğer Kandil dağının mağaralarındaki 3-5 kuruşluk pirinç torbalarını yüz binlerce dolar harcayarak bombalanıyorsa, bu durum, 'yapılan operasyonlardan hiçbir sonuç alınamıyor' anlamını taşır. Biz Kandil'in sönmesini ve susturulmasını istiyoruz ifadelerini kullandı.
KANDİL'DE TÜRK ASKERİNİN POSTALINI GÖRMEK İSTİYORUZ
Türkiye'nin Irak ile 1926 yılında yaptığı Ankara Antlaşması gereği güvenlik sebebiyle gerektiğinde 75 kilometre sınır ötesine girebilme hakkına sahip olduğunu vurgulayan Gürhan, 27 yıldır ülkemizde PKK terörü sürüyor. Neden 27 yıldır bu bölgede ciddi bir kara harekatı yaparak 75 kilometre Irak sınırları içerisine girilip de teröristler bulunup, orada imha edilmiyor? Biz Kandil'de Türk askerinin şapkasını ve postalını görmek istiyoruz ifadelerini kullandı.
BAŞBAKANIMIZA RACON VE TEHDİT EDİLMESİNE ASLA İZİN VERMEYİZ
Suriye'nin sınırları içerisindeki şer güçlerin Türk hacı adaylarını kurşunlayabildiğine dikkat çeken Gürhan, BBP olarak 18 yıllık siyasi geçmişi olan bir partiyiz. Elbette hata yaptığında Ak Parti hükümetini eleştirdiğimiz gibi, doğru olduğuna inandığımız icraatlarını da sonuna kadar desteklemekteyiz. Biz eleştirilerimizi yapıcı, sorumluluk bilinci ve yol gösterici olarak yapıyoruz. Ama Suriye'ye gidip de Türkiye'nin iç ve dış düşmanlarıyla görüşüp daha sonra Başbakanımıza yapılacak eleştirileri de kabul etmiyoruz. Biz Türkiye'de yaşayan vatandaşlar ve biz siyasetçiler, ülkemiz dışarısında tek yürek olup Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a laf söyletmememiz gerekiyor. Hele hele 16 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen KCK operasyonlarıyla ilgili eleştirilerde BDP'nin Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ın, 'Başbakan bunu aklının bir kenarına yazsın. Bu yaptığının zulmünü misli ile ödeyecektir' şeklindeki sözleriyle Başbakanımıza racon kesmelerini ve tehdit etmelerine asla ve asla müsaade edemeyiz diye konuştu.(Suat Salgın/İHA)

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2011, 11:28
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER