Cumhur İttifakı Ayvalık Belediye Başkan Adayı Gür; "Önce Ayvalık" dedi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Ali Gür, proje tanıtım toplantısında halka seslendi.

Cumhur İttifakı Ayvalık Belediye Başkan Adayı Gür; "Önce Ayvalık" dedi

Gür’ün projeleri arasında Cunda ve Armutçuk balıkçı barınakları, büyük balıkçı ve gezi tekneleri için liman, Altınova'ya iskele ve dalga kıran, Armutçuk yeni yaşam alanı ve Ayvalık'ın çehresini değiştirecek Yunus Emre Parkı'nın yeniden düzenlenmesi bulunuyor. Bu projelerin hayata geçirilmesiyle Ayvalık'ın balıkçılık, turizm ve yaşam kalitesinde önemli gelişmelerin olması bekleniyor.

Ayvalık'ta Cumhur İttifakı'nın belediye başkan adayı olarak gösterilen Ali Gür, seçim kampanyası kapsamında gerçekleştirdiği proje tanıtım toplantısında halka önemli vaatlerde bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı’na ait Cunda Uygulama Oteli’nde yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda Ali Gür'e adeta sevgi seli oluştu.

ARMUTÇUK BALIKÇI BARINAĞI PROJESİ

Toplantıda Ayvalık’ta ekmeğini balıkçılıktan sağlamaya çalışan küçük balıkçı tekne sahipleri için Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı tarafından hazırlanan; Gönül Yolu Köprüsü’nün hemen yanında bulunan Aliçetinkaya Mahallesi Sahili’nde hayata geçirilecek olan 250 küçük teknelik bir balıkçı barınağının inşasına işaret eden Ali Gür,  balıkçıların teknelerini güvenle saklayabilecekleri bu barınakların, modern donanımlara sahip olacağını ve bu projenin hayata geçmesiyle birlikte bölgedeki balıkçılık faaliyetlerinin destekleneceğini vurguladı.

BÜYÜK BALIKÇI VE GEZİ TEKNELERİ İÇİN AYRI PROJE

Eski devlet hastanesi karşısındaki marina alanında hayata geçirilecek bir diğer balıkçı barınağı projesini de aktaran Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Ali Gür, “Büyük balıkçı tekneleri ve turistik gezi tekneleri için modern bir liman oluşturmayı hedefliyoruz. Şehir merkezinden çıkan tekneler için daha uygun bir çıkış noktası sağlayacak olan bu liman, turizmi ve balıkçılığı destekleyecektir” dedi.

BALIKÇILIK, TURİZM VE KENT ESTETİĞİ BAŞTAN AŞAĞI YENİDEN ŞEKİLLENECEK

Proje tanıtım toplantısında, seçildiği takdirde yapacağı çalışmaları sıralayan Gür, Altınova'ya iskele ve dalgakıran, Armutçuk’ta yeni yaşam alanı ve Ayvalık'ın çehresini değiştirecek Yunus Emre Parkı'nın yeniden düzenlenmesine ait çalışmaları da yürüteceğini söyledi.

Bu projelerin hayata geçirilmesiyle Ayvalık'ın balıkçılık, turizm ve yaşam kalitesinde önemli gelişmelerin sağlanacağını savunan Gür, “Cunda Balıkçı Barınağı Projesi ile de,

Cunda Adası’ndaki küçük balıkçı teknelerine konaklama ve bakım-onarım imkânı sağlanılacağını, doğal bir koyda inşa edilecek olan küçük balıkçı barınaklarının, balıkçıların güvenli bir şekilde teknelerini muhafaza etmelerini sağlayacağını kaydetti.

ALTINOVA'YA İSKELE VE DALGAKIRAN

Altınova Kumadası bölgesinde gerçekleştirilecek bir başka projeyle, balıkçılığı geliştirmeyi ve deniz koşullarını iyileştirmeyi amaçladıklarını belirten Ali Gür, “Kumadası'nda inşa edilecek yeni iskeleler ve dalga kıranlar, balıkçıların teknelerini güvenli bir şekilde bağlamalarını sağlayacak ve deniz koşullarını kontrol altına alarak balıkçılığı kolaylaştıracak” dedi.

ARMUTÇUK YENİ YAŞAM ALANI

İlçenin en yoğun nüfusuna sahip Aliçetinkaya Mahallesi, Yunus Emre Parkı ve Armutçuk Sahili’nde yeşil alanlar, yürüyüş parkurları ve balık tutma noktaları gibi düzenlemeleri hayata geçireceklerini anlatan Cumhur İttifakı Ayvalık Belediye Başkan Adayı Ali Gür, Ayrıca bölgedeki mevcut yapıların revize edilerek deniz manzarasına uygun hale getirilmesini de planladıklarını söyledi.

AYVALIK'IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Yunus Emre Parkı ve çevresinde gerçekleştirilecek bu kapsamlı yenileme projesi ile şehir görüntüsünü iyileştirmeyi ve yaşam kalitesini artırmayı amaçladıkları proje kapsamında, kötü yapılaşmaya son verilerek, bölgenin estetik görüntüsünü iyileştirip, kent estetiği ortaya çıkaracaklarını belirten Gür, “Bunların dışında; kent konseyi yapısı oluşturularak, şehrin yönetim ve hizmet anlayışını da yeniden şekillendirileceğiz” diye konuştu.

(Suat Salgın)

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2024, 09:48

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER