Eğitimciler bir an önce aşı olmak istiyor

Eğitimciler bir an önce aşı olmak istiyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde,  Ayvalık Eğitim Bir- Sen İlçe Başkanı Mustafa Kurtuluş yazılı bir basın açıklaması yaparak, eğitimcilerin bir an önce aşı olmak istediklerini duyurdu.

Başkan Kurtuluş yaptığı açıklamada, “Tüm insanlığın ve ülkemizin üstüne kâbus gibi çöken Kovid-19 salgını maalesef yeniden zirve yapmış durumda. Ülke çapında ve ilimizde yeni dalganın zirve yaptığı bugünlerde, Bakanlar Kurulunun görüşleri ile yerinde karar, yerinde mücadele dönemi başladı.” Hatırlatmasında bulundu.

Risk Gurubu olarak sağlık çalışanlarından sonra en riskli gurubun öğretmenler ve eğitim çalışanları olduğunu belirten Mustafa Kurtuluş, “Balıkesir genelinde şu anda Okul Öncesi Eğitim ve Özel Eğitim Kurumlarımız tam zamanlı ilkokullarımız ve ortaöğretim kurumlarımız ise seyreltilmiş eğitim vermektedirler. Köy okullarında görev yapan öğretmenlerimizin dışında henüz hiç bir öğretmenimize Kovid-19 aşısı uygulanabilmiş değildir. Özellikle; okul öncesi, özel eğitim ve ilkokul öğretmenlerimiz branş gereği öğrencilerle yakın temas halinde olmaları sebebiyle daha riskli gurupta yer almakta ve öğrenciler aracılığı ile salgın yayılma riski de artmaktadır. Öğrenci ve öğretmenlerimizden bize ulaşan bilgilere göre son günlerde okullarımızda Kovid-19 pozitif vakaları hızlı bir şekilde artmakta,  bu artış öğretmen ve velilerimizde endişeyi artırmaktadır” dedi.

 

“EĞİTİM ÇALIŞANLARI İÇİN AŞI ZORUNLU HALE GELDİ”

Uzaktan eğitime son verilmesi ve yüz yüze eğitime geçilmesi ile birlikte öğretmenlerin-eğitim çalışanlarının riski arttığına dikkat çeken Ayvalık Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Mustafa Kurtuluş, “Öncelikli aşılanması gereken gruplar arasında eğitimcilerin sayılmasının zarureti ortadadır. Bu nedenle hem eğitim çalışanlarının korunması hem de eğitim çalışanları kaynaklı bulaşı riskinin azaltılması amacıyla; öğretmenlere, eğitim çalışanlarına aşı konusunda öncelik verilmesi, virüsle mücadelede takdiri olmaktan çıkıp, zorunlu hale gelmiştir" ifadelerini kullandı.

(Suat Salgın)

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2021, 18:29
YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160