İzmaritsiz Ayvalık Konulu Karikatür Yarışmasına Büyük İlgi

İzmaritsiz Ayvalık Konulu Karikatür Yarışmasına Büyük İlgi

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, plajlarda özellikle atılan yüzlerce izmarit nedeniyle yaşanan çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen uluslararası karikatür yarışmasına; aralarından Brezilya, Çin Halk Cumhuriyet, Fransa, İran ve Arjantin gibi dünyanın dört bir yanındaki 25 farklı ülkeden 113 karikatür sanatçısının 235 eser gönderdiğini söyledi. Başkan Ergin, ‘Karikatür Sergisi’ni izlemek, oy vererek ödül alacak karikatürleri belirlemek isteyen sanatseverleri Altınova’da Kum Adası’na davet etti.

Ayvalık Belediyesi, TEMA Vakfı Ayvalık İlçe Temsilciliği ve Doğa Dostu Karikatür Grubu’yla birlikte düzenlenen 'İzmaritsiz Ayvalık' konulu karikatür yarışmasına gönderilen eserlerin değerlendirilmesi ve seçimi 31 Ağustos Çarşamba günü, Altınova Kum Adası’nda gerçekleştirilecek.

Yarışmaya katılan eserlerin seçimi vatandaşlar tarafından yapılacak. ‘Halk Jürisi’ beğendiği esere sadece bir oy kullanabilecek, akşam saatlerine kadar devam edecek olan seçimin ardından dereceye giren yarışmacılar belirlenecek.

Gösterilen ilgiden ve birbirinden değerli eserlerin gönderilmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Başkan Ergin, “Bizlere eserlerini gönderen değerli karikatüristlerimize, bu eserleri titiz bir inceleme sürecinden geçirerek değerlendiren ön jürimize çok teşekkür ediyorum. Her eser, etkilerini yaşamımızın her alanında hissettiren çevre kirliliği ışık tutuyor” dedi.

Yarışma Koordinatörü Karikatürist Sönmez Yanardağ da “Ülkemizin sahilleri, ormanları, sokakları, plajları akarsuları gelişigüzel atılan izmaritlerin tehlikesi altında. Doğada yüz yıldan fazla bir süre çözünmeyen pvc (plastik) kökenli izmaritler doğal yaşamı tehdit ediyor. İşte bu tehlikeye dikkati çekmek için "İzmaritsiz Ayvalık" konulu Uluslararası Karikatür Yarışması gerçekleştirdik. Gösterilen ilgi hepimizi çok mutlu etti. Umarız insanımız daha dikkatli daha titiz davranır da izmaritini sağa sola atmak yerine kül tablasını kullanır” dedi.

TEMA Vakfı Ayvalık İlçe Sorumlusu Haluk Aysu ise, “Kentimizin kumsalları, ormanları, sokakları, yüzde 98’i plastikten oluşan sigara izmaritinin büyük tehdidi altındadır. Sigara içenler kendi hayatlarını tehlikeye attıkları gibi 2/3ü de izmaritlerini gelişigüzel çevreye saçıyorlar. ‘İzmaritsiz Ayvalık’ karikatür yarışması karikatür sanatının evrensel diliyle bu tehdide dikkat çekmeyi amaçlıyor” dedi.

Ön jüri değerlendirmesinden geçen yerli ve yabancı 41 sanatçının 41 eseri 31 Ağustos 2022 tarihinden Altınova, Kum Adası’nda halk jürisinin beğenisine sunulacak ve onların verecekleri oylarla seçim gerçekleştirilecek.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2022, 11:56

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER