Mesut Ergin: “Ayvalık’a Hizmet Vermeyenler Şimdi Bol Bol Vaatler Sıralıyor”

Mesut Ergin: “Ayvalık’a Hizmet Vermeyenler Şimdi Bol Bol Vaatler Sıralıyor”

Ayvalık’ın en büyük sorunu alt yapı konusunda Ayvalık Belediye Başkanı ve CHP Ayvalık Belediye Başkan adayı Mesut Ergin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sorunun Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin görev ve sorumluluk sınırları içerisinde olduğunu hatırlatan Ergin; yaşanılan yol, su ve kanalizasyon sorunlarında vatandaşlar eleştiri oklarını Ayvalık Belediyesi’ne ve dolayısıyla şahsına yöneltilmesinin haksızlık olduğunu ifade etti.

Alt yapı için ivedilikle yapılması gereken yatırımın hayata geçirilebilmesi için her kulvarda mücadele ettiklerini ve halen de çok yoğun bir çaba içerisinde olduklarını vurgulayan Ergin, Ayvalık Belediye Başkanı olmadan önce kapatılan Küçükköy Belediye Başkanlığı yaptığı dönemden bu yana bölgenin alt yapısının çözümlenmesi için büyük bir mücadele içinde olduğunu belirterek, “Bu nedenledir ki 2009'da, Küçükköy Belediye Başkanlığına seçildiğimde ilk iş kanalizasyon, arıtma ve derin deşarjı tamamlayıp faaliyete sokmak oldu. Çok şükür, Sarımsalı’nın altyapı sorununu çözerek görev dönemimizi tamamladık. Ancak, 2014'de Büyükşehir Yasası Küçükköy Beldesi kapatıldı ve Altyapı Hizmetleri Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BASKİ'nin yetki ve sorumluluğuna geçti” dedi.

Ayvalık Belediyesi’nin, altyapı ve kanalizasyon konusunda hiçbir şekilde yetkili ve söz sahibi olmadığının altını çizen Belediye Başkanı Mesut Ergin şöyle devam etti:

“Maddi manevi bir kaynak ayıramaz, ayırması da hukuken yasaktır. Bu konuda tüm yetki ve sorumluluk parayı toplayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ndedir. Ayvalık Belediyesi’nin bu konuda hiçbir yetkisi yoktur. Ayvalık Belediye Başkanı olarak göreve geldiğim günden bu yana aradan geçen beş yıllık hizmet dönemim boyunca Büyükşehir Meclis toplantılarında Başkan Yücel Yılmaz başta olmak üzere Ankara’da bakanlıktaki görüşmelerimde sürekli olarak Ayvalık’ın altyapı yatırımına dâhil olması için girişimlerde ve adeta baskılarda bulundum. İnşası gerçekleşmesi halinde milyar liraları bulacak bu altyapı yatırımının Ayvalık’a kazandırılmasının beraberinde getireceği artıları dile getirdim. Fakat bu konuda Büyükşehir Belediyesi, bakanlık ya da diğer yetkililer Ayvalık için; kanalizasyon ve atık su ile ilgili bir altyapı, ya da temiz su ile ilgili bir altyapı yatırımını uygun görmediler. Böyle bir bütçeyi, ayırmadılar.”

Yasa gereği büyükşehir belediyelerinde toplanan katı atık bedelinin yanı sıra ilçe belediyesine yansıyacak olan atık su ve içme suyu paylarına ait paraların Ayvalık Belediyesi’ne çok düzensiz bir şekilde ve zorluklarla tahsis edebilmeye mahkûm bırakıldığını kaydeden Mesut Ergin, “Böylesi bir konjonktürde, Ayvalık’ın en büyük sorunu olan alt yapı için ivedilikle yapılması gereken yatırımın hayata geçirilmesi için çabalarımız tüm hızıyla sürüyor” diye konuştu. Ergin, Yücel Yılmaz ile AK Parti Ayvalık Belediye Başkan Adayı Ali Gür’ün samimi olmadıklarını savunarak, “Madem Ayvalık’ı çok seviyordunuz, neden bu zamana kadar Ayvalık’a hak ettiği hizmetleri getirmediniz? Hal böyleyken, şimdi seçimlerde aday olduğunuz için de “Ayvalık’a gerçek belediyeciliği getireceğiz” gibi içi boş vaatler sıralıyorsunuz. Peki, 10 yıldır Ayvalık’ın tüm kaynaklarını tahsil ettiğiniz halde neden bu güzel kente bu hizmetleri vermediniz? Ayvalık halkı size nasıl güvensin?” diye sormayı da ihmal etmedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2024, 11:51

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER