Ressam Mualla Demir'den  “Ayvalık Peyzajları” Resim Sergisi

Ressam Mualla Demir'den  “Ayvalık Peyzajları” Resim Sergisi

Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisi, ressam Mualla Demir’in “Ayvalık Peyzajları” konulu resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

24 Eylül akşamına kadar gezilebilecek olan serginin açılışı Ayvalık Belediyesi Başkan yardımcısı Ersan Bahar tarafından yapıldı. Kültür ve sanat kenti Ayvalık’ta sanatçıları konuk etmekten, birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Ersan Bahar sanatseverleri sergiye davet etti.

Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Fransızca Bölümü’nde eğitim gördüğü yıllarda, kara kalem çalışmalarıyla resme başlayan sanatçı, Balıkesir Gençlik Eğitim Merkezi’nde, resim öğretmeni Gökhan Bilgili rehberliğinde, yağlı boya çalışmalarını devam ettiğini söyledi. Ressam Mualla Demir, “Ressam Özdemir Yemenicioğlu ile Balıkesir Güzel Sanatlar Atölyesi’nde, Ressam Gülseren Kayalı ile Ayvalık Tarlakuşu Atölyesi’nde ve Ressam Rukiye Garip ile kendi atölyesinde çalıştım. Çalışmalarıma, kendi atölyemde devam ediyorum” diyor.

Bugüne kadar dördü kişisel, 16’sı karma olmak üzere 20 sergiye katıldığını dile getiren sanatçı, İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi’nde “SAKÜDER Sergileme Ödülü” ne katıldığını hatırlatıyor. Ressam Mualla Demir, özel olarak resmini yaptığı Prof Dr. Türkan Saylan'ın portresini Ayvalık Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'ne armağan etti

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160