Umman Sultanlığı'nın Milli Gün Kutlama resepsiyonu Ankara’da gerçekleşti

Umman Sultanlığı'nın Milli Gün Kutlama resepsiyonu Ankara’da gerçekleşti

Umman devletinin 53. Milli Gün Kutlama Resepsiyonu, 300'den fazla kişinin katılımıyla JW Marriott Ankara Otel'inde gerçekleşti.

20 Kasım Pazartesi günü gerçekleşen kutlama törenine; büyükelçilik, dış işleri bakanlığı üst düzey yetkilileri başta olmak üzere birçok temsilci, yetkili, iş adamı ve akademisyen katıldı.

Akdeniz Ülkeleri İşadamları Derneği, Ayvalık - Cunda Ajans ve Umman Havayolları'nın sponsorluğundaki resepsiyon, "Uyumlu İşbirliği Parlak Gelecek" mottosuyla düzenlendi.

Karşılama töreni ve milli marşların okunmasıyla gerçekleşen resepsiyon açılışın ardından konuşmacılar söz aldı.

Umman Müsteşarı El Hüseyin, Umman Sultanlığı'nın Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Saif bin Rashid Al Jahouri'nin katılımıyla birlikte Umman Sultanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bayraklarının resminin bulunduğu pasta kesildi.

Otelin giriş salonunda bulunan Umman Sultanlığı'na ait fotoğraflar ve ulusal motifler de dikkat çekti.

Resepsiyonda Akdeniz Ülkeleri İşadamları Derneği Onursal Genel Başkanı Semih Tufan Gülaltay, yaptığı açıklamada Umman Sultanlığı ile Akdeniz Ülkeleri İşadamları Derneği Genel Merkezi olarak görüşmeler yapıldığını söyleyerek "Büyükelçi ile bu konuda çok iyi ilişkilerimiz var. İnşallah bu ilişkileri geliştireceğiz" dedi.

Umman Sultanlığı Ekonomi ve Yatırım Başkanlığı Sorumlusu Türker Ergeç ise Basra Körfezi'nin girişi ve Kızıldeniz'in girişindeki jeopolitik konumu ve Hint Okyanusu'na açılan kapıları sebebiyle yatırım yapmak isteyenlere tavsiyelerde bulundu.

Ergeç,"Umman Sultanlığı'nın önümüzdeki günlerde yapacağı Umman'a geniş kapsamlı iş gezisine katıldığınızda yatırım yapmak için cazip fırsatlar olduğunu göreceksiniz. Ondan sonra siz de yatırım yapmak isteyeceksiniz. Dört mevsimi yaşayan çok güzel bir ülke" diye konuştu.

Resepsiyon, iki ülke arasında ekonomik ve kültürel köprü işbirliklerinin yapılmasına yönelik mesajlarla sona erdi.

(Suat Salgın)

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2023, 15:48

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER