Vali Şıldak Ayvalık’ta Değerlendirmelerde Bulundu

Vali Hasan Şıldak, yürütülen ve planlanan çalışmaları yerinde görüp değerlendirdiği İlçe programları kapsamında Ayvalık İlçesine ziyaret gerçekleştirdi. 

Vali Şıldak Ayvalık’ta Değerlendirmelerde Bulundu

Toplantı ve ziyaretler yapmak, incelemelerde bulunmak üzere Ayvalık İlçesine giden Vali Şıldak, programına İl ve İlçe Kurum Müdürleri ile muhtarların katıldığı toplantıyla başladı. 

Balıkesir’in tüm ilçelerinde yaptığı İlçe programlarında ihtiyaç ve talepleri alanda tespit ederek çözüme ulaştırmaya özen gösteren Vali Şıldak Cunda Uygulama Otelinde yapılan toplantıda İlçede tarımdan sağlığa, eğitimden spora birçok alandaki çalışmaları, yürütülen ve planlanan projeleri masaya yatırdı.

Vali Şıldak, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman ve Belediye Başkanı Mesut Ergin'den İlçeyle ilgili bilgileri aldı. Toplantıya katılan İl müdürleri kurumların Ayvalık İlçesindeki sorumluluk alanlarında yapılan çalışmalarla ilgili kısa bilgiler verdi. Talep ve sorunların muhtarlar tarafından ilgili kurumun temsilcilerine bizzat iletilip önceliklendirilmesiyle sonuca ulaşması için yapılan değerlendirme toplantısında, hizmetlerin vatandaşlara hızlı ve etkili bir şekilde ulaştırılması noktasında yapılabilecekler hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Vali Şıldak, vatandaşın devletle aralarında köprü olan muhtarlar tarafından iletilen taleplere sonuç odaklı yaklaşılması dolayısıyla, değerlendirme toplantılarının hizmetlerin yürütülmesi bakımından önemli olduğunu söyledi. 

Şıldak, “Ayvalık, Eşsiz Kültürel ve Doğal Güzelliklere Sahip”

İlimizin turizm merkezi olan Ayvalık’a bütün kurumların hassasiyet gösterdiğini ve İlçenin Balıkesir’in adeta göz bebeği konumunda olduğunu söyleyen Şıldak, toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede, “Ayvalık tarımsal potansiyeli yüksek, kaliteli zeytinyağı üretiminde Türkiye'ye mal olmuş marka değeriyle bilinen, eşsiz kültürel ve doğal güzelliklere sahip bir ilçemiz. Ayvalık’ın 22 adasıyla turizmden aldığı payın arttırılmasını, yabancı turizme daha geniş bir kapı aralamasını; altyapı, çevresel hizmetler, organize sanayi bölgesi gibi yürütülen ve planlanan yatırım çalışmalarıyla birlikte Ayvalık için bir atılım dönemi olmasını arzu ediyorum. Eğitimden sağlığa, spordan turizme pek çok alanda çalışma yürütülüyor. Bugün burada görüşülen konuların da gerçek ihtiyaçlar olduğunu değerlendirdik. Bunları ilgili kurumlarımızla en hızlı şekilde koordine edip, takibini yapacağız.” şeklinde konuştu.

Vali Şıldak’tan Müjdeler

Vali Şıldak, yaptığı değerlendirmede Ayvalık’a kazandırılacak, devam eden ve planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Şıldak, “Kız meslek lisesinin, jandarma binasının ilçeye kazandırılması, okullarımızın, halk eğitim merkezinin restore edilecek olması, polis merkezi, yeni bir hükümet konağının İlçeye kazandırılacak olması  gurur veriyor. Bunların yanı sıra okullarımızdaki güçlendirme çalışmaları devam ediyor. İmar alanında yapılacak düzenlemeden sonra İlçemiz çok güzel bir sağlık kompleksine sahip olacak. Gençlik ve spor alanında yapılacak olan yeni yatırımların hayata geçirilecek olması bize umut veriyor. Her yıl yapılan yeni yatırımlarla ihtiyaçlar gün geçtikçe azalacak.” diye belirtti. 

Ayvalık Trafiği Yaz Sezonuna Hazırlanmalı

Yaz sezonuyla birlikte nüfusun üç katına çıktığı Ayvalık’ta alınan tedbirleri aktaran Şıldak, “İlçemizde yaz aylarında ciddi bir trafik sorunu yaşanıyor. Bu sorunun çözümüne ilişkin yaptığımız çalışmayla bütün kurumlarımız hazırlıklarını yaptılar. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İlçe Belediye Başkanımızın da katıldığı bir toplantıda yapılan sunumlar ve fikir alışverişleriyle konu değerlendirildi ve karara bağlandı. Uygulamamız gereken tedbirleri yazdan önce muhakkak suretle sahada hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.  

Balıkesir’de Uyuşturucuyla Mücadele, Yataklı Tedaviyle Güç Kazanacak

İl genelinde yürütülen projelere de değinen Vali Şıldak, “Eğitim konusuna çok önem veriyoruz. Eğitimde ‘Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’ adında yeni bir başlık oluşturduk. Çocuklarımızın eğitim seviyelerini ve bununla birlikte İlimizin ülke genelindeki başarı seviyesini yükselmek için her bir öğrencimizin peşinde heyecanla koşuyoruz. Projeler kampanya gibidir. Farkındalık zinciri içinde yürüyerek daha da güçlenir. Bunlardan biri de uyuşturucuyla mücadele ettiğimiz ‘Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum’ isimli projemiz. Uyuşturucuyla ne yazık ki ülkemizde sadece kolluk birimlerimiz mücadele ediyor. Halbuki emniyet, jandarma, sahil güvenlik güçleriyle birlikte hepimizin mücadele etmesi lazım. Buna muhtarlarımız da dahil. Peki bu mücadele nedir? Sıkı iş birliğiyle, bunu kullanan, buna bulaşmış olan kişilere ‘bakın devlet olarak kapıyı açtık’ demeliyiz. Uyguladığımız uyuşturucuyla mücadele projesi onlara bir el uzatıyor, kucak açıyor. Bu projede uyuşturucudan kurtulmak isteyenler tedavi ediliyor, rehabilitasyona tabi tutuluyor ve istihdam ediliyor. Şu an 12 gencimiz sanayi kuruluşlarında işe kavuştu. Yakın zamanda İlimizde Balıkesir merkezde bir yataklı tedavi kurumumuz da olacak. Bu yatırımla mücadelemiz daha da güçlenecek.” şeklinde konuştu.

Ayvalık'ta spor turizmini güçlendirmenin temel hedefler arasında yer aldığını söyleyen Şıldak zeytin hırsızlıklarına karşı mücadele verildiğini sözlerine ekledi. Şıldak, “Zeytin hırsızlıkları konusunda son iki yılda, ama özellikle bu yıl son derece etkili ve caydırıcı tedbirler uygulandı. Yine zeytin ağaçlarına verilen hayvan zararları konusunda da tedbirlerimiz var. Muhtarlarımızdan bu konuda destek istiyoruz. Bunun peşini bırakmayalım.” dedi.

Ayvalık’a yatırımların hızlandığı günümüz ve ileriki dönemin, samimi, etkili dokunuşlar yapabildiği yıllar olmasını gönülden arzu ettiğini sözlerine ekleyen Şıldak, “İş birliği ve koordinasyonla çok güzel hamleler yapabiliriz. Söz konusu işbirliğini arttıran, bu toplantıya katkı veren, görüşlerini paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Meseleler konuşularak, istişare edilerek, fikir üretilerek çözülür. Birlikle, beraberlikle ve yeni bir bakış açısı oluşturmakla çözülür. Bir de takip çok önemli. Çünkü talep çok. Bu talepleri izlemek, takip etmek ve peşinden koşmak gerekiyor.” şeklindeki sözleriyle muhtarlara kamu kurumlarının kapılarını çalmada çekinmemeleri gerektiğini söyledi. 

Şıldak, “Şehitlerimizin Emanetleri Baş Tacımız”

Toplantının ardından Ayvalık İlçesindeki temaslarına devam Vali Hasan Şıldak, şehit Uzman Çavuş Sedat Vardar’ın Ali Çetinkaya Mahallesindeki ailesini ziyaret etti. Şehitlerin devlete emaneti olan aileleriyle çeşitli ziyaret ve programlarla özel olarak ilgilenen Şıldak, Ayvalık programında ziyaret ettiği aileye bir istekleri olup olmadığı sordu. Şehidin fotoğrafının ve bilgilerinin bulunduğu tabloyu ziyaret anısına takdim eden Şıldak, “Her bir şehit ailemiz devletimizin baş tacıdır, sizler için ne yaparsak yapalım hakkınızı ödeyemeyiz. İlin Valisi olarak benim ve kurumlarımızın kapıları sizlere her zaman açık.” şeklinde konuştu. 

Sıvı Altın Analizinde İnceleme

Zeytincilik denilince ilk akla gelen İlçeler arasında yer olan Ayvalık’taki programına devam eden Vali Şıldak daha sonra Ayvalık Ticaret Odası Zeytinyağı Analiz Laboratuarı’nı ziyaret etti. Zeytinin dalından sofraya süren serüveninde her aşamasına çeşitli incelemeleriyle tanıklık eden Şıldak, laboratuvarın çalışmaları hakkında bilgi aldı. Geçtiğimiz zeytin hasat döneminde tarlada işçilerle birlikte zeytin toplayan Şıldak, laboratuvarda yapılan çalışmaların “sıvı altın” da denilebilecek besin kaynağı zeytinyağının değerine değer kattığını söyledi. Şıldak, işletmelerin tarım şehri Balıkesir’in önemli bir değeri olan zeytine yönelik ticaret ve istihdamına katkılar sağladığını yineledi. 

Vali Hasan Şıldak İlçede gerçekleştirdiği programı kapsamında son olarak Macaron Mevkiindeki esnafı dükkanlarında ziyaret etti. Şıldak, Ayvalıklı esnafa hayırlı işler, bol kazançlar diledi. Vatandaşlarla sohbet eden Şıldak’a esnaf ve vatandaşlar ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti.

Şıldak’tan Mutluköy’e Ziyaret

Ziyaretlerinde vatandaşla bir araya gelerek onların taleplerini dinleyen Şıldak, programında Mutluköy Mahallesine ziyarette bulundu. 

Mutluköy Mahallesi sakinleri Vali Şıldak’a yaptığı ziyaret dolayısıyla teşekkür etti. Şıldak, “İnsanların yaşadığı her yerde ihtiyaçlar ve bunlara yönelik hizmetler vardır. İçinde bulunduğumuz coğrafya Türkiye'mizin en huzurlu, en güzel, en avantajlı yerleri arasında yer alıyor. Büyük bir nimetin içinde bulunduğumuzu da söylemek isterim.” şeklinde konuştu. Beraberindeki kurum müdürlerine vatandaş tarafından iletilen ihtiyaçların giderilmesi için talimat veren Şıldak, Mutluköy Mahallesinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Vali Hasan Şıldak programında son olarak yapımı devam eden Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı binasının inşaatında incelemede bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi alan Şıldak, binanın şimdiden İlçeye hayırlı olmasını diledi. 


Vali Hasan Şıldak’ın Ayvalık İlçesi programına Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman ve Belediye Başkanı Mesut Ergin, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanı SG. Bnb. Emrah Kadir Çakır, bölge ve il müdürleri katıldı.

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER