2022 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonasına ‘8 Mart’ damgası

2022 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonasına ‘8 Mart’ damgası

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde;  Arzum sponsorluğunda Ayvalık Vilayetler Evi Hotels'de 5-11 Mart tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonası’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sürprizi yapıldı.

 9 tur sürecek ve Türkiye'nin 34 ilinden 13'ü unvanlı olmak üzere toplamda 82 sporcu katıldığı şampiyonanın 4. gününde Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki polisler tarafından sporculara karanfil dağıtıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen KADES uygulamasının da tanıtıldığı etkinlikte, toplumda kadına şiddet konusunda duyarlılık bilincinin oluşturulmaya çalışıldı.

Turnuvanın 5. Tur öncesinde Türkiye Satranç Federasyonu tarafından sporcuların masalarına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için karanfiller bırakıldı.

Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Olcay Ak Nalbant, “Bugün Ayvalık’ta Vilayetler Evi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir aradayız. Hotels'de 5-11 Mart tarihleri arasında düzenlenen Arzum Türkiye Satranç Şampiyonası’nın 5. turuna az sonra başlayacağız. Şampiyonamız ayın 11.’nde sona erecek ve Türkiye’nin şampiyon kadınını belirleyeceğiz. Bizim bu organizasyonlarımız her yıl özellikle 8 Mart gününü kapsayacak şekilde oluyor. 8 Mart, biz kadınlar için çok önemli ve anlamlı bir gündür. Dileğimiz ve isteğimiz o dur ki; fırsat eşitliğinin olduğu, Türkiye’de ve dünyada kadına yönelik şiddet ve savaşların olmadığı 8 Mart’larda buluşmayı diliyoruz” dedi.

Şampiyonanın minik yarışmacılarından Mina Hanife Özgören ise, Ayvalık’ta düzenlene Arzum Türkiye Satranç Şampiyona’sının hayatı boyunca katıldığı en iyi organizasyon olduğunu vurgulayarak,  turnuvada var olmak beni çok mutlu etti. Burada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili polis amca ve ablaların her yere çiçekler koyması çok güzel bir şey. Tüm kadınların bu özel günü kutlu olsun. Bana burada satranç konusunda katkılarda bulunan tüm ablalarıma teşekkür ediyorum. Bu turnuva çok harika ve ben burayı çok sevdim” diye konuştu. (Suat Salgın)

 

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER