3 Aralık Dünya Engelliler Günü Coşkuyla Kutlandı 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Coşkuyla Kutlandı 

Vali Hasan Şıldak Eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Avlu Kongre Merkezinde düzenlenen kutlama programına katıldı.

Vali Şıldak, program öncesinde özel eğitim okulları tarafından fuaye alanında hazırlanan resim sergisini gezdi. Şıldak daha sonra tekerlekli sandalyeye oturarak engellilerin Bocce Oyununa eşlik etti. Eğlenceli dakikaların yaşandığı ve okçuluk gösterilerinin yapıldığı alanda Vali Şıldak'ın öncülüğünde Balıkesir'e ilk kez gelen görme engellilerin kullanabildiği iki kişilik tandem bisikletlerinin tanıtımı yapıldı. Şıldak daha sonra alanda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Engelli Bireylere Yönelik Spor Faaliyetleri Bilgilendirme Standını ziyaret etti. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün çalışmalarının yer aldığı video gösterimi ilgiyle izlendi. Daha sonra koruyucu aile olarak engelli bir çocuğa aile sevgisini yaşatan Gülnur Atkale günün anlamına ilişkin konuşma yaptı. Gülnur Atkale duygu dolu konuşmasında bakıma ve korunmaya ihtiyacı olan çocukların mutlu hikayelerinin kahramanları olmak için herkesi koruyucu aile olmaya davet etti. 

Özel insanların hatırlandığı bu özel günde ne söylense az geleceğini ifade eden Vali Şıldak programda yaptığı konuşmada, “Sizler İlimiz genelinde bulunan çok kıymetli ailelerimizin tamamını temsil ediyorsunuz. Böyle özel günler konuların hatırlanması, değerlendirmelerin yapılması ve mevcut durumun tespiti için büyük anlam taşıyor. Devletimizin; engellilerimizin hayatına dokunma, onları hayatın içinde tutma ve imkanlar sağlama kaygısıyla hareket etme isteği son dönemde oldukça yükseldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız başta olmak üzere pek çok kurum her tür imkanı siz değerli vatandaşlarımıza, ailelerimize sağlamak için büyük bir özenle ve gayretle çalışmaktadır. Bunu sizler hayatınızın her anında hissediyorsunuzdur. Çok önceki dönemlere baktığımızda sunulmayan hizmetlerin şu anda sistematik olarak ve aksamadan kendiliğinden vatandaşlarımızla buluştuğunu ben de memnuniyetle görüyorum. Sizler gönül insanlarısınız, ailesinde engelli olan bir kişi hayata farklı bakar ve yaklaşır. O kişiyle kurulan ilişkinin de farklı olması gerekir. Biz de sizlere her zamankinden daha özenle yaklaşmak durumundayız. Bu ailelerimizdeki büyüklerimize fedakarlıkları ve sabırları için biz devlet yöneticileri olarak her zaman müteşekkiriz. Yükünüzü bir nebze olsun hafifletebiliyorsak ve size gerçekten samimi olarak dokunabiliyorsak devlet olarak ne mutlu bize” şeklinde konuştu. 

Vali Şıldak, konuşmasının devamında sahneye duyguları ve yaşadıklarını aktarmaları için ilk olarak MTA Bölge Müdür Vekili Özgür Özgüç'ü davet etti. Özgüç, geçirdiği kaza sonucu engelli olmasının ardından pes etmeyerek hayata karşı dik duruşunu anlattı. Bölge Müdür Vekili Özgüç, üç lisans, bir yüksek lisans mezunu olduğu başarılı eğitim hayatından söz etti. Özgüç'ün ardından engelli Rıdvan Aldemir'in annesi Balıkesir Sakatlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Aldemir konuşma yaptı. Oğluyla birlikte engelli olmanın ne demek olduğunu anladığını ve hiç bir zaman 'neden ben' demediğini aktaran Aldemir, Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Balıkesir Kent Konseyi Engelli Meclisi ile engellilerin hayatlarını kolaylaştıran çalışmalara öncülük ettiklerini anlattı. 

Konuşmaların ardından Vali Hasan Şıldak tarafından engelli bireylerin hizmetlerden faydalanmasını kolaylaştıran kamu kurumlarını temsilen Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi adına Okul Müdürü Ali Duran’a ‘Erişilebilirlik Belgesi’ verildi. 

Belge takdiminden sonra gösterilerini sergileyen Karesi Halk Eğitim Merkezi Bizim Gençler Mehter Takımı izleyicilerin beğenisini topladı. Programda başarı hikayesiyle salondan büyük alkış alan İşitme Engelliler Güreş Milli Takım Sporcusu Oğuz Döner trafik kazası geçirdiğini ve sonradan engeli olan bir sporcu olarak kazadan sonra doktorunun asla spor yapamayacağını söylediğini buna rağmen güreş sporunda kazandığı başarıları ve dünya şampiyonluğuna varan yolculuğunu anlattı. İmkânsız denilen bir şeyin olmadığını ve inanınca her şeyin yapılabildiğini, asla pes etmemek gerektiğini ifade etti. 
Milli sporcu Oğuz Döner’in konuşmasının ardından Şehit Uzman Çavuş Davut Armağan Keskin Özel Eğitim Anaokulu öğrencileri müzikli oyun gösterisi ve Umut Özel Eğitim İlk ve Ortaokulu öğrencileri Nasrettin Hoca adlı ritim gösterisi programda eğlenceli dakikalar yaşattı. Gösterilerin ardından son olarak T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi ve Firdevs Hattatoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri müzik dinletisi salondaki coşkuyu arttırdı.

Programa Vali Hasan Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak'ın yanı sıra Garnizon ve 9.Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Cihangir Kemal Yüzçelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Ali Yıldız, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, kurum müdürleri, engelli bireyler ve aileleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

(Bekir Terzioğlu)

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER