5. Kitap Fuarı yargıya taşındı

5. Kitap Fuarı yargıya taşındı

Ekrem Umutlu hakaretlere ve tahrike sesiz kalmadı.

5.Kitap Fuarı yargıya taşındı.
Ak Parti ilçe Başkanı Ekrem Umutlu:
"Yaptığınız hakaretlerin hesabını yargıda vereceksiniz"

Ekrem Umutlu, fuarı düzenleyen ve buna zemin hazırlayan Tayfun Canlı  ve diğer kişiler hakkında da suç duyurusunda bulundu. 

#Edremit
#sondakika
#edremitbelediyesi
#kitapfuarı

Ak Parti Ilçe Başkanı Ekrem Umutlu  şunları söyledi.
" Kitap fuarı adı altında ilçemizde, devlete ve Cumhurbaşkanına hakaretler ederek halkı kin ve düşmanlığa tahrik edip aşağılayanlar yargıya hesap verecekler! 

9 günlük fuardaki panellerde konuşan; CHP’nin İstanbul Eski İl Başkan Yardımcısı ve HDP destekçisi Yazar Murat Akbaş’a: Cumhurbaşkanına yönelik “Diktatör, zammı, zulmü, katliamı dayatan hükümet” söylemleriyle Cumhurbaşkanına Hakaret suçlamasıyla, CHP Balıkesir Eski Milletvekili Mehmet Tüm’e: “Faşizme karşı sokağı boş bırakmamalıyız” söylemleriyle Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Aşağılama suçlamasıyla, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’a: Cumhurbaşkanına yönelik “Halk düşmanı, kadın düşmanı, işçi düşmanı faşist iktidar” söylemleriyle Cumhurbaşkanına Hakaret suçlamasıyla, Yazar Yavuz Selim Demirağ’a: Cumhurbaşkanına “Yargılanacak, yargılanmamak için akıl sağlığı yerinde değil diye rapor alacak” söylemleriyle Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik “Bir çok bakan, milletvekili yargılanacak. Ancak Süleyman Soylu özel yargılanacak ona af yok” söylemlerinden dolayı dava açıyoruz. Ayrıca, bu zemini hazırlayarak alenen hükümetimize, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve bakanımız Süleyman Soylu’ya hakaret edilmesine imkan sağlayan Edremit Belediyesi ve kitap fuarı sorumluları hakkında da suç duyurusunda bulunduk. 

AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı adına İlçe Başkanımız Ekrem Umutlu tarafından adli makamlara yapılan suç duyurusu ile birlikte bilinmesini isteriz ki; Ne ülkemiz, ne de Edremit sahipsiz değildir. Her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış Kuvayi Milliye şehrimizde öyle kafanıza göre at koşturamazsınız. Yaptığınız hakaretlerin hesabını yargıya vereceksiniz. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız."
(Faruk Türk)

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2022, 18:54

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER