Asker Makbule Büyük Beğeni Aldı

Asker Makbule Büyük Beğeni Aldı
Milli Mücadelenin 100. Yılında Kuva-yi Milliye kahramanlarından Gördes kızı Şehit Mücadele Makbule Efe anısına Gördes Belediyesi tarafından hazırlanan “ Gördes’in Yiğit Kızı Asker Makbule “ isimli tiyatro oyununu Sındırgı Belediyesi işbirliği ile Akpınar Yaşam Merkezi çok amaçlı salonda sergilendi.
Kurtuluş destanında muhteşem bir kahramanlık hikâyesi yazan Türk kadının örnek gücünü temsil eden Makbule Efe’nin hayatından uyarlanan tiyatro oyunu izleyenlerden tam not aldı. Sındırgı ilçesinde bulunan şehit Makbule Efe kabri başında üç ilçenin ortaklaşa düzenlediği anma töreninin yanı sıra 100. Yıl anısına sahneye uyarlanan oyunca iki ilçenin kardeşliğini sergiledi.
 
Duygulu anların yaşandığı profesyonel ekipleri aratmayan tiyatro oyununa ilçe kaymakamı Zafer Oktay, Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş, Gördes Belediye başkanı Muhammet Akyol, belediye başkan yardımcıları, daire amirleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
 
Kuva-yi Milliye kahramanı Makbule Efe’yi ve o yılları anlatan muhteşem bir tiyatro oyunu izlediklerini belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş Bugün Sındırgı Belediyesi Akpınar Yaşam Merkezi’nde Profesyonel tiyatroculara taş çıkartan bir ekibin hazırladığı muhteşem bir tiyatro izledik. Gördes Belediyesi’ nin öğretmen, muhtar, esnaf ve ev hanımı kadrosundan oluşan amatör tiyatrocular ile hazırladığı Kuva-yi Milliye kahramanımız Makbule Efe’nin hayat hikâyesi olan “ASKER MAKBULE “ adlı tiyatroyu izledik. Ne diyeyim sahne konuşma dili kostüm samimiyet ses velhasıl her şeyin harika olduğu duygusal bir kahramanlık hikâyesini harika oynadılar. Başta Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol ve ekip oyuncularına tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum. Bir kahraman ancak bu kadar güzel anlatılırdı. İyi ki varsınız teşekkürler” dedi.
 
İlçe kaymakamı Zafer Oktay “ Gerçekten hayranlıkla izlediğimiz bir gösteri oldu. Gördes belediyemizi, Gördes kaymakamlığımızı, emeği geçen herkesi ve oyuncularımızı tebrik ediyorum. Ecdadımızı, geçmişimizi, kahramanlıklarımızı tanıtmak adına büyük bir çaba gösterilmiş. ” Dedi.
 
Gördes Belediye başkanı Muhammet Akyol ise “ Gerçekten burada güzel bir emek var. Bütün arkadaşlarımı bir kez daha tebrik ediyorum. 20. Kez sahnelendi oyunumuz. Biraz da Sındırgı’nın güzelliğinden bugün performansları gerçekten muhteşemdi. İzleyicimiz ona keza kaliteli ve fazlaydı. Hedefimiz geçmişten geleceğe bir köprü oluşturmak. Bu köprü Sındırgı ile Gördes arasında oluştu. Bugün bizlere ev sahipliği yapan kaymakamımıza, belediye başkanımıza, Sındırgılı hemşerilerimize, vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER