Atatürk'ün Kuvâ-yi Milliye Şehrine Gelişinin 99'uncu Yıl Dönümü Kutlandı

Atatürk'ün Kuvâ-yi Milliye Şehrine Gelişinin 99'uncu Yıl Dönümü Kutlandı

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Balıkesir’e ilk kez gelişinin 99’uncu yıl dönümü düzenlenen temsili karşılama töreniyle kutlandı.

Kutlama programı ilk olarak Balıkesir Tren Garı’ndaki temsili karşılama töreniyle başladı. Temsili karşılamada Vali Hasan Şıldak tüm Balıkesirliler adına Atatürk’ü temsil eden Türk Bayrağı’nı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Hulusi Karakuz’un elinden teslim aldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve temsili karşılama töreninin ardından program yapılan konuşma, okunan şiir ve halkoyunları gösterisiyle devam etti. Daha sonra Atatürk’ün Balıkesir’e gelişinde Tarihi Zağnos Paşa Camiinde halka hitaben yaptığı hutbe okundu.

Balıkesir Tren Garı’ndaki program Ata’ya Saygı Yürüyüşü ile devam etti. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile sona eren programa Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı ve Ensar Aytekin, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Mahmut Büyükcingi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri, gaziler, sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. (Bekir Terzioğlu)

Haber ile ilgili kare kare temsili karşılam töreni fotoğrafları sosyal medya face korfezdehaber global grup, korfezdehaber sayfa ve korfezdehaber twiter ve korfezde haber instagram 

görüntüler ise korfezdehaber YouTube hesaplarımızdan takip edebilirsiniz..

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2022, 21:48

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER