Ayvalık Sanat Fabrikası’nda ayrılık

Ayvalık Sanat Fabrikası’nda ayrılık

Ayvalık Sanat Fabrikası'nın 4 kurucusundan Yavuz İmsel , Erkan Cılak ve Hakan Urul Sanat Fabrikası ile yollarını ayırdıklarını belirttiler

11 sene önce kurdukları Sanat Fabrıkası'na bu sene yeni seçilen yönetimle tekrar geri dönen ve Sanat Kurulu olarak , yapılacak işler, eğitim faaliyetleri ve kültürel politikasından sorumlu olan üç kurucu , yeni yönetimin iki çıkmış oyunu kaldırmalarından, eğitimleri kaldırmalarından ve eğitimsizler ile yol alarak temel tiyatro ve oyunculuk eğitimi bile almamış olanların sahnede olmasına zaten tepki duyduklarını, bunun yanında fuaye diye bilinen tiyatronun en önemli alanının illegal yolla alkollü meyhane gibi bir ortama  çevrilmesinin yönetmeliğe ve dernekler masasına göre suç olduğunu bildirmelerine rağmen, önemsemeden bu yolla devam etmelerine bir anlam veremediklerini, kuruluş amacının sanat eğitimiyle bir ekol yaratmak  ve ülke gündemine dair dertleri olan işleri yapmak olduğunu belirtirken, bu seneki oyunun kimseye ses olmadığını, ses olan oyunlarında kaldırıldığını ifade ettiler." Kuruluş amacımızın dışına çıkıldı, 11 sene önceki attığımız tohumların bir anlamı kalmadı. O nedenle manevi bağımızın da bir anlamı yok , ismimizin Sanaf Fabrikası ile anılmasına da gerek yok" dediler.

Yavuz İmsel Almanya da kurmuş olduğu Sanat Fabrikası ile devam ederken, Ayvalık Belediye Tiyatrosu'na da destek oluyor ve Almanya'da Misafir Bavul adlı oyunun 1 Nisan'da yapacağı prömiyere hazırladığını belirtti.

Erkan Cılak yazıp yönettiği Hakan Urul'un da oyuncu olarak bulunduğu “Neyzen Ya Yaşıyorsa” oyunu ise Ayvalık'ta 6 Mayıs'ta perde diyecek olan oyunun kitap basımı da tamamlanmış durumda.

Üç kurucu , "Yolumuza bildiğimiz doğrularla yürüyeceğiz, elbet üçümüz beraberiz. Sadece Sanat Fabrikası'ndan ayrıldık, yolları açık olsun" dediler. (Suat Salgın)


YAVUZ İMSEL’DEN ÇARPICI AÇIKLAMA 

Geçtiğimiz aylarda Almanya’nın Nürnberg kentinde 3. Sanat Fabrikasını kuran Yavuz İMSEL  1Nisan da seyirci ile buluşacak olan “Misafir Bavul” adlı oyunda Almanya’ya giden 60 yıl önce misafir işçilerimizin çocukları ve torunlarının yaşadıkları zorluklar anlatılırken oyunun sonunda ise bu zorluklara rağmen bugün başarılı olmuş insanlık için önemli olan Özlem Türeci ve Uğur Şahin den de bahsedilmektedir. “Misafir Bavul” oyunu gerek geçmişi, gerekse günümüzün anlatımı olarak Alman basınında da ilgi ve övgüyle karşılandı. 

Devlet Sanatçısı Yavuz İMSEL öncülüğünde hayata geçirilen Burcu Fırat Uygur’un yazdığı ve yönetmenliğini Yavuz İMSEL ve yine Burcu Fırat Uygur tarafından sahnelenecek olan oyunun dev bir oyuncu kadrosu bulunuyor. 

“Misafir Bavul” oyunu Nürnberg Başkonsolos Serdar Deniz ve Eğitim Ateşemiz Dr. Mune  Savaş’ın katılımı, Nürnberg Belediyesinin desteği ile Langwasser Gemeinschaftshaus’ta seyirci karşısına çıkıyor. 
Oyun sonrası Nürnberg Sanat Fabrikası Tiyatro grubunun açılış kokteylinin de gerçekleşeceği planlanmakta. 

Öte yandan Yavuz İMSEL’in Ayvalık Sanat Severlere bir de kötü haberi var. 

Ayvalık Sanat Fabrikası kurucularından olan Yavuz İMSEL Ayvalık’taki Sanat Fabrikasından istifa ettiğini üzülerek belirtti ve dernek üyelerini basın yoluyla uyarmak istediğini söyledi. 
“Sanat Fabrikası 4 kişinin parası ve emeği ile kurulmuştur. Ayvalık Sanat Derneğinin bu kuruluşta hiçbir katkısı olmamıştır. Yönetimin, Sanat Kurulunun aldığı kararları sadece yürürlüğe koymakla yükümlü olduğu konusunda ortak fikirde anlaşmıştık. Zaman içerisinde bunun uygulanmadığını gördüm. Dahası istifamın gerekçesi olarak Sanat Fabrikası’nın içinde bulunan ASD dernek yönetim kurumunun profesyonel anlamda sanat eğitimi almadıkları için sanat üretimine karışmalarını, sağlıksız kararlar aldıklarını, niteliksiz sanat yaparak, dahası hem kurumu hem de toplumu tehlikeye sokacak davranışlar içine girdiklerini” belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2022, 22:29

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160