Balıkesir Altıeylül Ortaokulu yıkılmayacak

CHP Altıeylül İlçe Başkanlarından Yusuf Yüksel, Altıeylül Ortaokul binasının yıkılmaması için 6 yıllık mücadelesini kazandı. CHP Eski Milletvekili Ahmet Haluk Gümüş, davayı kazanan Yusuf Yüksel’i kutladı.

Balıkesir Altıeylül Ortaokulu Yıkılmayacak.
Son Karar Danıştay'dan geldi.
CHP Altıeylül İlçe Başkanlarından Yusuf Yüksel  Altıeylül Ortaokul binasının yıkılmaması için mücadeleyi kazandı.
CHP. Balıkesir gençlik kolları örgütünden gelen Yusuf Yüksel ve avukat Ersin Dinçkal'ın dirençli mücadelelerini sonuna kadar sürdürdüler. 6 Yıl aradan sonra  başardılar.
Edip Uğur döneminde Avm projesi yapılması ve orta okulun binasının yıkım kararının durdurulması için açılan dava da 
Balıkesir idare Mahkemesinde okul binasının yıkılamayacağına hükmetti.
Büyükşehir belediye avukatları Bursa Bölge İdare mahkemesine itiraz etti. Bölge İdare mahkemesi de yerel mahkemenin kararını yerinde buldu. Yapılan itirazı reddetti. 
Büyükşehir belediye avukatları son olaraktan Danıştay itirazları yaptılar.
Danıştay da Altı Eylül Orta Okul binasının yıkılamayacağını kararını verdi.
CHP Eski Milletvekili Ahmet Haluk Gümüş,davayı kazanan Yusuf Yüksel’i kutladı.

(Macit Ermiş)

24 Şubat 2017 Tarihinde Yusuf Yüksel’in açıklaması 
Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’a sesleniyoruz:
1/5000’lik imar planıyla Altıeylül Ortaokulu’nu ticari alan gösterdiniz. Resmen okulu yıkıp ranta açacağım diyorsunuz. Bu nasıl bir vicdansızlık?
Sizi de öğretmenler okuttu. Öğretmenlerimizi huzursuz etmeye ne hakkınız var?
Çocuklarımızı huzursuz etmeye ve uzak mesafelere başka okullara göndermeye ne hakkınız var? Siz çocuklarımızı niçin sevmiyorsunuz?
Öğrenci velilerimizi niçin huzursuz ediyorsunuz? Velilerimiz, çocuklarını uzak okullara nasıl gönderecek?
Altıeylül Ortaokulumuzu AVM arsası yapımı için bazı şirketlere tahsis sözü verdiğiniz iddia ediliyor. Bu doğru mudur? Doğru değilse hangi hakla ve hangi amaçla yeni imar planınızda ticari alan gösteriyorsunuz?
Balıkesir halkı adına size sesleniyoruz sayın Edip Uğur, kamu mallarından elinizi çekin.
Okuluma dokunma, öğrencimi, öğretmenimi ve öğrenci velimi huzursuz etme. Güzel Balıkesir’imizin dokusunu bozma!
KÜÇÜK SANAYİ ESNAFINA SESLENİYORUZ:
Edip Uğur’un 1/5000’lik imar planı hiçbir değişiklik yapılmadan referandum sonrasını bekliyor. 17 Nisan’dan itibaren rant planları devreye girecek ve daha da hırslanarak yeni sanayi sitesinin kademeli olarak ranta açılması sağlanacak. Bu konuda verilen sözlerin asla tutulmayacağına inanıyoruz ve sanayi esnafımızın kararlı mücadelesine devam etmelerini istiyoruz. Eğer, sanayi ranta açılırsa, Balıkesir’in dokusu tamamen bozulacak, orada kapanan işyerlerinin büyük çoğunluğu başka bölgelerde açılmayacaktır.
Balıkesir’de hizmet sektörü ve küçük çaplı üretimler büyük oranda çökecektir. Binlerce gencimiz işsiz kalacaktır. Küçük sanayinin dokusuyla oynamak, ilimize yapılacak en büyük ihanet olacaktır.
AKP’li Belediye Başkanlıkları yandaşlara rant yaratma merkezleri haline gelmiştir. İmar planları ile oynanarak bütün kamu arazilerine ve kamu binalarına adeta göz koyulmaktadır.
Balıkesir’in yoksul halkından katmerli su faturaları ile tahsilat yaparken yüzünüz kızarmıyor, bütün kamu mallarımızı ranta açarken yüzünüz kızarmıyor. Bu da yetmedi, sanayi esnafımızın tapulu mallarını 1/5000’ lik imar planıyla yandaş şirketlere rant yaratmaya çalışıyorsunuz. Bir de, hiç sıkılmadan bunlar şantaj diyebiliyorsunuz.
Siz sokağa çıktığınızda halkımızın yüzüne nasıl bakıyorsunuz?
Köy yolları, Afrika köylerinden daha beter durumda. Kanalizasyon olmayan köylerimiz var ve kanalizasyon olmayan köylerimizden atık su bedeli alıyorsunuz. Bazı köylerde döşenmiş parke taşlarını AKP’ye yeterince oy çıkmadı diyerek sökerek başka bölgelere götürüyorsunuz. Dünya da hiçbir Belediye Başkanı halkına bu işkenceyi yapamaz. AKP’li Belediyelerin Balıkesir halkına hizmet etmek gibi bir düşünceleri yok. Sadece şov yapıyorlar.2 aracın yan yana geçemediği sokaklara 5 kat imar izni veriyorlar. Kentimiz yaşanmaz hale geliyor. Ancak onları bu sorunlar hiç ilgilendirmiyor.
Belediyeciliğin asli görevi olan meydan yaratma,trafik sorununu çözme, her mahalleye kamulaştırmalar yapılarak spor tesisleri ve çay bahçeleri yapmak gibi bir icraatları yok.
16 Nisan’da Balıkesir halkı size gereken hayır cevabını verecektir.
YUSUF YÜKSEL
CHP ALTIEYLÜL İLÇE BAŞKANI

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2023, 13:55

Emre Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER