Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili M. Birol Şahin

Güler yüzlü, Hizmet, Sosyal, Belediyeciliği  Başarımıza “Kültür Belediyeciliği” ekledik: Hedef  Kültür Üreten Balıkesir

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili M. Birol Şahin

Hasan Aycın Çizgi ve Edebiyat Sempozyumu başladı.

Balıkesirli sanatçı Hasan Aycın’ın Çizgi ve Edebiyat alanlarındaki eserlerinin değerlendirileceği Hasan Aycın Çizgi ve Edebiyat Sempozyumu Auvlu Kongre Merkezi’nde başladı. Gün boyunca Edebiyat ve Çizgi dünyamızın önemli isimlerinin tebliğlerini sunacağı Sempozyum ilk defa gösterime girecek “Çizgizar: Hasan Aycın Belgeseli” gösterimi ile sona erecek.

Açılışa Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Milli Eğitim İl Müdürü Ali Tatlı, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin , Karesi Kaymakamı Metin Aslanbaş, öğrenciler, sanatseverler katıldı.

Hasan Aycın eserlerinin yer aldığı Sergi açılışı sonrasında Sempozyumun açılış konuşması yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin: “Balıkesirli Hasan Aycın çizginin ötesine, sözün ötesine geçen bizi çağı sorgulamaya, kendi içimize yolculuk yapmaya, kendi bilinmezlerimize doğru bir kılavuz gibi yolculuğa çıkarın eserlerinde. Şehrimize değer katıyor. Hemşerimiz olması bizi onurlandırıyor. Kendisine uzun ve bereketli bir ömür diliyoruz. Şehrimize Hasan Aycın hakkında konuşmak üzere teşrif eden bütün kültür ve sanat insanlarımıza teşekkür ederiz. Hasan Aycın Sempozyumu’nun şehrimize, ülkemize hayırlara vesile olmasını dileriz.” dedi.

Şehirler Beton, Demir, Asfalt Yığını Olmaktan Kurtarmalıyız

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin: “Kadim Medeniyetimizde şehirler yetiştirdikleri insanlar ve onların eserleri ile anılırdı. Şehirler taş, beton, asfalt, demirden ibaret değildir. Şehrin yığın ve kalabalıktan öteye şehir olabilmesi, anlam kazanabilmesi, Medeniyet ifade edebilmesi için bir ruhu bir kimliğinin olması gerekir. Bir şehrin ruhunu, kültürü, sanatı, geleneksel değerleri, yetiştirdiği seçkin insanları inşa eder.” dedi.

“Kültür Belediyeciliği” Gündemin İlk Sırasına Almalıyız

Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz Yücel Yılmaz başkanımızın önderliğinde yasa ve yönetmeliklerle verilen görevleri yapan “Rutin Belediyecilik” ile yetinmiyor bu yüzden. “Sosyal Belediyecilik”, “Hizmet Belediyeciliği”, “Güler yüzlü Belediyecilik”, “Çevreci Belediyecilik” niteliklerimize ek olarak “ Kültür Belediyeciliği” ilkesini ekledik. Balıkesir “Kültür Üreten Şehir” olsun istiyoruz. Bu nedenle Sanat ve Kültür alanında özenle bu iklimi oluşturma gayretindeyiz.” dedi.

Mimar Sinan gibi eser yapabilmek için Mimar Sina gibi insan, mimar, mühendis yetişmemiz gerekir

Türk-İslam Medeniyet değerlerimize, Geleneklerimiz bağlı İnsan yetiştirmenin en önemli sorunumuz olduğunu ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin: ”Bu gün insanlık kan, göz yaşı, sömürü sisteminin pençesinde. Biz Türk-İslam Medeniyetinin mensupları olarak geçmişte yaptığımız gibi yeniden günümüzün şartları doğrultusunda “Merhamet ve Adalet”i hâkim kılacak Medeniyetimizi yeniden inşa etmek zorundayız. Bunun yolu sadece teknoloji alanında ilerlemekle olmaz. Teknoljide, Savunma Sanayinde Başarı yetmez Kültür ve Sanat Alanında da Söz Sahibi olmalıyız. Mimar Sinan gibi eser yapabilmek için Mimar Sina gibi insan, mimar, mühendis yetişmemiz gerekiyor. Asıl yapmamız gereken Türk-İslam Medeniyet değerlerimizi, bilim, kültür ve sanat alanlarında çağımızın formları ve ihtiyaçlarına göre yeniden ihya etmektir. Biz Balıkesir olarak Belediye olarak bu inanç doğrultusunda çalışmalara destek oluyor bunun inşa ve ihyasında üzerimize düşen görevi yapıyoruz..” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2024, 13:28

Bekir Terzioğlu

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER