Balıkesir'de 15. Yörük Şenliği Ayvatlar Mahallesinde yapıldı.

Balıkesir'de 15. Yörük Şenliği Ayvatlar Mahallesinde yapıldı.

15. Uluslararası Balıkesir Yörük ve Türkmen Festivali Ayvatlar Mahallesi’nde düzenlenen gösteriler ile gerçekleştirildi. Etkinlik öncesi protokol üyeleri gezdikleri yörük çadırlarına hayran kaldı.
Balıkesir'in Ayvatlar Mahallesi, 15.Uluslararası Balıkesir Yörük ve Türkmen Festivaline ev sahipliği yaptı. Mehteran gösterisi ile başlayan etkinlikler Kuranı Kerim Tilaveti ve yağmur duası ile devam etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili M. Birol Şahin, "Yörük Kültürü Türk Kültürünün en önemli unsurlardan birisidir. Türklerin Orta Asya'da başlayan tarih yolculuğu özellikle Yörük boyları ile yeryüzüne yayılarak Türk-İslam Medeniyetini hakim kılarak bütün insanlara Adalet ve Merhameti ulaştırmıştır.

Yörük bastığı toprağı yurt bekleyen, kabına sığmayan, esaret kabul etmeyen, mertliği ve töreye, ailesine, yurduna, bayrağına, inancına bağlılığı ile bilinir.

Bu bizim en değerli hazinemiz. Anadolu bizim yurdumuz ise bu Yörük boylarının sayesindedir. Bayrağımız özgürce dalgalanmaya devam ediyorsa bu Yörük boylarının destansı mücadelesi sayesindedir.Yörük kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için bu şenliklerin önemi büyüktür. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz kültürel mirasımızın yaşatılarak geleceğe aktarılması için destek veriyor vermeye devam edeceğiz. Şehitlerimiz başta olmak üzere vefat eden bütün Yörükleri rahmet ve minnetle anıyoruz."diye konuştu.

Şölende, Balıkesir Mehteran Takımı, Batı Sahne Zeybek Ekibi, ve Bandırma SASFAG Derneği Kafkas Ekibinin sergilediği gösteriler ilgiyle izlendi.

 

(Bekir Terzioğlu)

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2022, 16:52

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER