Balıkesir'de Bir İlk

Balıkesir'de Bir İlk

Balıkesir’de ilki İl merkezinde yapılacak olan, engelli vatandaşların etkinliklerle vakit geçirebilecekleri Gündüzlü Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinin yapımına başlanıyor. 

Engelli bireylerin, ailesinden ve bulunduğu çevreden ayrılmadan ihtiyaç duyduğu bakım ve rehabilitasyon hizmetine ulaşabilmesini sağlayacak olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sağladığı kaynakla yapılacak merkez bu alanda Balıkesir’de ilk kuruluş olarak aynı anda 60 kişilik kapasiteye kadar hizmet verebilecek.

Engellilerin yaşam kalitesinin arttırılması ve sosyal hayata aktif katılımlarına katkı sağlaması amacıyla kendilerine ve ailelerine eğitim, rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi ile psikososyal rehabilitasyon hizmeti, gündüz bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin tam gün, yarım gün veya seanslı olarak yürütüleceği merkezde
yıllık yaklaşık 2 bin engelliye hizmet verilmesi planlanıyor. 

Gündüzlü Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde görevli usta öğreticiler, mesleki personel ve sağlık personelinin refakatinde engel gruplarına, cinsiyetlerine ve yaş gruplarına göre oluşturulmuş etkinlik salonlarında engelliler; tarımsal rehabilitasyon, iş/uğraşı atölyeleri, müzik atölyesi, resim atölyesi ve drama gibi yaşam boyu öğrenme modellerinde donanımlarını geliştirme imkanı bulacaklar.

Öncülük ettiği projeli çalışmalarla engelli bireylerin de yanında olan Vali Şıldak yapımı başlayacak yatırımın müjdesini verdi. 
Şıldak, "Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata dahil olmaları için devlet olarak çok yönlü hizmetleri hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Özel insanlarımız, yapımına başlanacak merkezimizde hem keyifli vakit geçirme hem de yeteneklerini geliştirme imkanı bulacaklar. Sosyal devlet olmanın gereği ile yapılacak merkez İlimizde ilk olacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2023, 21:16

Körfezde Haber®

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER

banner160