Balıkesir'de buruk 19 Mayıs

Balıkesir'de buruk 19 Mayıs

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni ile başladı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

İl Müdürü Arıcıoğlu yaptığı konuşmada; “Gazi Mustafa Kemal Paşanın Samsuna çıktığı ve milli mücadele ışığını yaktığı tarih olan bu anlamlı günün 102. yıl dönümünü gururla idrak ediyoruz. Korona virüs salgını nedeniyle maalesef bu sene de buruk bir 19 Mayıs kutluyoruz. Dünyayı ciddi oranda etkileyen bu illetten tüm insanlığın ve aziz milletimizin bir an önce kurtulmasını ve normal hayatta dönüşle birlikte coşkulu bayramlar kutlamayı temenni ediyorum.

Tarih, hem bir ibret vesikasıdır, hem de bir kuvvettir, güçtür. Milletler tarihlerinden aldıkları güçle yaşarlar ve gelecek tasavvurlarını buna göre şekillendirirler. İnsan tarihinde sadece geçmişini, değil, aynı zamanda istikbalini de, geleceğini de arar. Dolayısıyla, bir milletin kendi gücünün, benliğinin farkına varması, yani özgürleşmesi ancak tarihinin farkına varmasıyla mümkündür. 19 Mayıs 1919 necip milletimiz için çok müstesna bir tarihtir. 19 Mayıs, Milletimizin esarete karşı direnişini ortaya koyduğu, Anadolu’nun her köşesinde yükselen istiklal ve istikbal ruhunun kıvılcım aldığı, milletin varlık-yokluk mücadelesinin başladığı, şanlı zaferlerle dolu aziz milletimiz için gurur vesilesi, gençlerimiz için ilham kaynağı olmuştur.

Ülkemiz, en büyük zenginliğimiz olan değerli gençlerimizle küresel güç olacak, istihdamımız onlarla büyüyecek, vizyonumuz onlarla genişleyecek, Olimpiyatlar sporcularımızla zenginleşecek, kültür sanat gençlerimizle derinleşecek, medeniyet yürüyüşümüz daha ileri seviyeye gençlerimizle ulaşacaktır. Daha müreffeh yarınlara, 2053, 2071 hedeflerine, Ulu önderimizin işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine kıymetli gençlerimizle ulaşacağımıza inanıyor, her alanda kendilerine güveniyoruz.

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; Bandırma Vapurundaki yol arkadaşlarını, onları ilk önce Samsun’da, ardından Havza, Amasya, Erzurum, Sivas’ta bağrına basan Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, Kore’de, Kıbrıs’ta, uzun yıllar süren terörle mücadele, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan, gazi olan tüm askerlerimizi, polislerimizi, tüm ülke sevdalılarımızı rahmetle minnetle anıyor, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler temenni ediyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.  ” dedi.

Gönüllü gencimizin şiir okumasıyla birlikte Paramotor uçuşuyla Türk bayrağı göklerde dalgalandırıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Bandosu mini konseri ile anıttaki tören sona erdi. Araç konvoyunun şehir turu ve saat: 19:19’da Atatürk Stadyumunda dereceye girenlere ödülleri verildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile kutlamalar son buldu. Halk pandemi nedeniyle Balkonlardan bayraklarıyla törene katılarak 19 Mayısı coşkusuna ortak oldu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları yapılan tüm İlçelerimizde ve merkezdeki programa katılım sağlayanlara, emeği geçenlere, destek olan kurumlarımıza, basınımızın kıymetli mensuplarına, sevgili gençlerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.

 

(Bekir Terzioğlu)

YORUM EKLE
banner144
SIRADAKİ HABER